youcouldbemine1989
youcouldbemine1989
  10 czerwca 2013 (pierwszy post)

Witam. Mam dość nietypowy problem. zakupiłem laptopa toshiba satelite. windows 8 64 lecz nie mogę się łączyć z siecią wifi w domu. wcześniej śmigało jak należy a teraz nic. czasem po uruchomieniu połączy się na jakieś 10 góra 15 min a potem zrywa połączenie i wi fi w lapku jest jakby wyłączone bo żadnej sieci nie widzi. na kablu działa jak trzeba. czego to może być wina?? PS. inne urządzenia łączą się dobrze bez problemu

Johnson
Johnson
  10 czerwca 2013

aktualne sterowniki? albo masz wadliwa karta sieciowa ;). W takim przypadku nalezy sie udac do serwisu lub dac laptop na gwarancje.

youcouldbemine1989
youcouldbemine1989
  10 czerwca 2013

tak zaktualizowane. a nie da się jakoś sprawdzić czy to na bank karta sieciowa padła?

Johnson
Johnson
  10 czerwca 2013

Nie napisalem ze Twoja karta sieciowa padla tylko mozliwe ze wadliwie pracuje. Skoro wszystkie inne urzadzenia lacza sie bez problemu z wi-fi to znaczy ze wina lezy po stronie komputera. Inaczej nie da sie sprawdzic, jedynie informatyk moze sprawdzic czy karta sieciowa ma jakas wade czy cos.

Broker
Posty: 1406 (po ~96 znaków)
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 14
Broker
  11 czerwca 2013

Witam. Mogła się również antena odłączyć od karty wi-fi, miałem podobny problem jak u Ciebie, spróbuj jeszcze laptopa dać obok routera i wtedy sprawdzić czy się połączy ja u siebie rozkręciłem docisnąłem wtyk i od tego czasu działa lub może być i coś z kartą właśnie. Ale jeśli laptop nowy i na gwarancji to i tak do środka nie będziesz zaglądał tylko trza będzie oddać do serwisu. Pozdrawiam.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.