co myslicie o tej ofercie?
http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte
oplaca sie?
nowa siec
z tego co słyszałem to jest chyba Orange. Jeżeli połączenia z orange do nju będą tak jak orange-orange to nawet ciekawa oferta.
ja czekam az Siec Free bedzie w Polsce. Najlepszy siec w Francji, placisz 20 zl miesiecznie zeby zadzwonic zadarmo :) to jest cos
ciekawa opcja, na pewno trochę odświeży segment prepaid.
w kwestii oczekiwań to jestem ciekaw kiedy z ofertą abonamentową wejdzie Virgin Mobile i czy jakakolwiek sieć wprowadzi możliwość komponowania własnej oferty - coś w stylu mało gadam, ale dużo korzystam z internetu to biorę pakiet 100 minut i 2GB za 35zł/m-c itp.
Wlasnie wszedlem na stronie Free i tam dla abonentow jest oferta bez umowy, 2euro miesiecznie i masz 2H mozesz dzwonic na terenie Francji, USA i na calym Europie oraz nielimitowany sms.
Mam nadzieje ze Free wbije w Polsce oj bylby solidnym konkurentem dla pozostalych sieci =)
wiesz, jeszcze jest kwestia podatków i prawa telekom w Polsce ;)
ale wystarczą dwie rzeczy, żeby wykosić sporo klientów z innych sieci - kompozycja oferty i tanie połączenia, zwłaszcza za granicę... bardzo dużo klientów biznesowych wykonuje połączenia zagraniczne, więc jest o kogo walczyć.
Tak masz racje, ciekawy jestem ile budzet trzeba miec zeby sie wbic w taki rynek :P Wlascicielem tego Free kiedys pracowal w branzie tele-erotyka, cos typu 0-700 w Polsce ;p. Dorobil sie pieniedzy i zalozyl wlasna siec no i biznes mu sie kreci niezle bo nie tylko jest Free mobile ale rowniez jest dostawa internetu i tv satelitarnych.
skoro był w Polsce, to pewnie jest jakiś powód dlaczego nie wszedł na ten rynek z Free :D
Nju mobile jest własnością Orange.
Nie na temat trochę, zastanawiam się czy nie przenieść się do playa. Dość często korzystam z netu w komorce i limit w plusie jest dość mały, 100mb. Po przekroczeniu go płaci się bodajże 12gr za 1mb. Jak niechcący w kieszeni włączyła mi się sieć w komie to w magiczny sposób z 65zł konto zmalało do 7 w parę minut... A podobno w playu, po przekroczeniu limitu nie ma opłat, tylko prędkość netu "zauważalnie" zwalnia. Jak to jest z tym playem? Ma ktoś tam numer?
ja place 7zl za 150mb a potem jesli przekrocze to predkosc spada,ale nic mi nie pobiera kasy