niedzielaxxx2
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
niedzielaxxx2
  31 marca 2013 (pierwszy post)

Witam wszystkich. Problem mam z tym, że nie wiem jak odtworzyć film w 3D na telewizorze z komputera. Posiadam LG 47 LM620T z funkcją 3D. Na komputer ściągnąłem film w 3D i to są dwa obrazy (lewa-prawa strona). Podpinam komputer przez HDMI do telewizora, konwertuję obraz na TV do nałożenia obrazów na siebie i działa, ale tak że nie nakłada ich dosyć blisko siebie i obraz jest niemożliwy do oglądania. Nie ma żadnych funkcji by je zbliżyć do siebie itp. Telewizor ten wykorzystuje funkcję 3D dla okularów niemigawkowych. Posiada również funkcję zmiany 2D do 3D, lecz jest to beznadzieja (3D nie do wykrycia;p). Nie wiem co mogę jeszcze napisać. Jest to moja pierwsza styczność z 3D w domu, a może ktoś z was ma większe doświadczenie w tym temacie.

NicZaFriko
NicZaFriko
  1 kwietnia 2013

Z tego co pamiętam chyba trzeba mieć kabel hdmi 1.4

MisterMagicBoy94
MisterMagicBoy94
  2 kwietnia 2013

a moze to przez jakosc filmu?;)

XxParadiseFoundxX
Reputacja: 4 | BluzgometrTM: 9
XxParadiseFoundxX
  2 kwietnia 2013

Jeżeli masz bluetooth w komputerze stacjonarnym i telewizorze to powinieneś zrobić ekran zdalny z telewizora i po sprawie. :-)

XxParadiseFoundxX
XxParadiseFoundxX
  2 kwietnia 2013

zdalny ekran bedzie jedynym rozwiązaniem ale tylko przez lącznosc bezprzewodową

pawciomistrz
pawciomistrz
  2 kwietnia 2013

a sciagałeś filmy z jakościa 3 d albo jakiś zwykly film pobrałeś

XxParadiseFoundxX
XxParadiseFoundxX
  2 kwietnia 2013

No jest jeszcze inne rozwiązanie. Kup sobie pen-driva o dużej pojemności i tam zrzucaj te filmy, a potem filmy telewizor odczytuje z pena i gotowe. Po kłopocie ;)

NicZaFriko
NicZaFriko
  4 kwietnia 2013

Równie dobrze może od razu kupić blu ray z 3d ;]
niedzielaxxx2 popatrz jeszcze w ustawieniach 3d , czy nie ma jakis opcji typu efekt 3d albo cos , i zobacz ten kabel.

pawciomistrz
pawciomistrz
  5 kwietnia 2013

albo przezez kabel hdmi

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.