hej
mówi sie ze avast jest bezpłatny ja zaistalowałem ten program zaledwie 4 miesiące temu mam tam konto jestem zarejestrowany i zobaczcie teraz jaki komunikat mi sie wyświetla
avast strona 1 z 2
w przypadku avasta to mozesz sie zarejestrowac normalnie na stronie i wtedy darmowy klucz ci przesylaja.,chociaz jak mozna uzywac avasta...
Od kiedy Internet Security jest darmowy?
Ja korzystam z Microsoft Security Essentials i nie narzekam, ale pewnie znajdzie się setki osób które powiedzą, że to najgorsze oprogramowanie ever.
bez kitu,ale jezeli najprostszego trojana (4kb) wlasnej roboty nie wykryl,nie dziekuje. z darmowych? zdecydowanie avira antivirus. a jezeli za cos placic to za malwarebytes anti malware
Praktycznie żaden antywirus nie wykryje - z prostej przyczyny. Nie znajduje się on w bazie. Sam się bawiłem w testowanie antywirusów własnymi aplikacjami. Sama platforma .NET umożliwia manipulację plikami na dysku - niekoniecznie zawsze pytając o uprawnienia. Niektóre tylko powiadamiają o tym, że dany proces w tle próbuje wysłać wiadomość czy wykonać połączenie pod danym portem X. Ale przeciętny użytkownik wtedy na ślepo klika zatwierdź (;
Jest strona na której są statystyki antywirusów - wszystkie te darmowe prezentują się niemalże tak samo - kwestia użytkownika który mu bardziej się podoba, albo ilość pochłanianych zasobów komputera. Ja lubię Microsoft Security Essentials - bo użytkownik może zapomnieć o jego istnieniu. (; Avast każdą aktualizację baz danych wirusów ogłasza tak jakby zwyciężył świat - czy każde wykrycia zagrożenia. (;
Co dla mnie jeszcze przemawia za mse? To że nie muszę się martwić - że zainstaluje mi coś czego nie chcę, żadnych toolbarów, żadnych super-pro-narzędzi, żadnych przypomnień - ej frajerze kup płatną wersję.
Najlepszym antywirusem jest sam użytkownik. Jesteś idiotą - złapiesz pełno wirusów. Ja od paru lat korzystałem z avasta - zawsze komputer czysty - tak samo już od dłuższego czasu jak korzystam z MSE (przynajmniej dwa lata) - komputer od czasu do czasu sprawdzę kompletem skanerów - jest czysto. (;
Pawcio milcz , Avast jako sam antywirus jest darmowy , ale pakiet zabezpieczajacy internet "Internet Security" jest płatny , i to on Ci sie skonczył nie sam avast . a avire mialem kiedys , nie dosc ze wali po ramie to podczas skanowania myslałem ze padne ze smiechu .
Sam wale z avasta i po aktualizacji jeszcze bardziej mi sie podoba , a uzywam go od paru ładnych lat i nigdy nie zdazył mi sie wirus na kompie.
avg 2013 to musisz miec maszyne bo to gówno bardzo duzo zasobow komputera zzera. no ale jak masz najnowszego kompa za 2 tysie to mozesz sobie pozwolic... wykrywalnosc avg i czas skanowania oraz tak samo w przypadku avasta nie powala na kolana.
Kiedyś używałem, ale po przeprowadzonych testach, gdzie wykrywalność była na poziomie ~70% zrezygnowałem... dla porównania Kaspersky, Bitdefender czy clamav miały wykrywalność ponad 95%.
Hm i instalowanie niechcianych dodatków scareware...
Mbam nie jest typowym antywirusem i powinien być stosowany jako uzupełnienie.
{y*x=40
{x+y=10
Ja mam troszkę inną propozycję; na Allegro zakupić można za niespełna 20 parę złotych oryginalny klucz-licencję do Noda na 6 miesięcy :) Masz wtedy dobrego i oryginalnego antyvirusa :)
Niewątpliwym atutem tego antyvirusa jest jego małożerność zasobów, ale dobrze jest posiadać do niego jakąś aplikację, która skanuje urządzenia zewnętrzne ;) Ja siebie mam różne programy...skończy się licencja, usuwam i instaluję coś nowego ;) mam przy tym wyłączone autouruchamianie a do zarządzania plikami używam total commandera :)