Mam Laptop Dell inspiron 8600.Dostałem go bez dysku,zasilacza i napędu dvd.Dzisiaj kupiłem sobie napęd dvd ale jak wsadziłem go do lapka to wlatuje do środka jakby był za mały.Wziązku z tym mam pytanie czy muszę mieć kieszeń do tego napędu?
lista tematów
Napęd dvd pod laptopa jak podłączyć.??
ciekawe pytanie. Nie zastanawiałem się nigdy nad tym. Napędy chyba nie są standardowe. Zapewne jest jakaś gama produktów które pasują do danego modelu. Kupiłeś napęd pod tego della ?
Patriotaa: .Dzisiaj kupiłem sobie napęd dvd ale jak wsadziłem go do lapka to wlatuje do środka jakby był za mały
Generalnie wszystkie napędy do laptopów są w wersji slim i różnia się jedynie interfejsem. Prawdopodobnie Twój laptop wraz z napędem pozbawiony był również szyn, czy oryginalnych mocowań...
Standardy są jednolite :) producenci stosują różnego rodzaju mocowania, przejściówki, itp...podobnie jest z przednimi panelami. Zwróćcie uwagę, że jest na aukcjach sporo ofert, gdzie kupując nowy napęd, przekładasz panel przedni ze starego napedu. Napędy do laptopów róznia się jedynie; interfejsem, oraz przednim panelem :) jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi :)
w tych łapkach była kieszeń napędu więc tylko tego elementu do pełni szczęścia Ci brakuje.
Ciekawostką jest to że zamiast napędu można było zainstalować drugą baterie stąd ta cała śmieszna kieszeń .