netbook strona 2 z 2
Ogólnie chce na nim korzystać z neta i do robienia notatek, więc nie potrzebuje Bóg wie jakiego procesora, pamięci itp.
Moje pytanie jest jakie są wady tego całego win 7 startera, co mogę, a czego nie mogę na nim robić? I czy do neta i notatek i ewentualnie do oglądania jakiś filmów Win7 starter powinien wystarczyc?
Co lepsze acer czy asus?
I ewentualnie jakiego netbooka moglibyście mi zaproponować? ;p
chyba nie mam wyjścia i będę musiała się zdecydować na 11.6 bo nie chcę win7 starter, a wygląda na to że te 10.1 mają tylko takie oprogramowanie..
A czy ktoś orientuje się , czy jakbym kupiła tego notebooka 10.1 bez oprogramowania to czy dobry komputerowiec byłby wstanie wgrać pełną wersje win7 albo 8? czy to raczej nie możliwe?
Możliwe - możliwe, zostałyby kwestie prawne, no i tego jakby to działało. Nawet nie trzeba do tego sprawnego komputerowca. (; nie bez powodu dają starter do 10.1 cala - bo już jego wydajność jest tragiczna, pamięć bardzo szybko się zapycha, nie mówiąc o tym, że ledwo się mieszczą takie urządzenia w minimalnych wymaganiach systemu windows 7.
11,6 cala nie robi DUŻEJ różnicy, ale na Twoim miejscu pomierzyłbym i ustalił czy pasuje mi do torebki (: wagą też się zbytnio nie różnią.
Przyznaj szczerze, odczujesz różnicę pomiędzy tym acerem co został przesłany przez jednego z użytkowników (1,3 kg) a np acerem d270 (1,1 kg) no ja zapewne bym nie odczuł... a w wymiarach to się tak prezentuje (zależnie od modelu może być inaczej - radzę zawsze sprawdzić
10.1 - D270 - 256 x 183 x 23 mm - ten ma 2 GB pamięci... Na windows 7 do bardzo podstawowych zastosowań raczej ok... Ale im więcej aplikacji - tym gorzej. Ja mam 3 GB w laptopie i zwykle te 50% jest zajęte (jak nie pracuje) (; Co mnie zaskoczyło, ma dwurdzeniowy procesor, fak dalej nie najlepszej jakości, ale jest (;
11.6 - AO722 - 285 x 202 x 25,4 mm - też dwa rdzenie, pamięci 4 gb więc raczej nie zapełnisz (; - lepsza rozdzielczość ekranu (więcej informacji się pomieści na jednym ekranie, więcej linijek tekstu etc) wbudowany modem 3g, zakładam że grafika też jest trochę lepsza. Tylko tutaj już jest windows 7 home premium - trochę lepsza edycja (;
Nie sugeruj się w 100% parametrach które tutaj napisałem, nawet ten sam model może mieć różniące się. Po prostu są różne "edycje" tego samego modelu laptopa.