Witam
Mam problem w swoim odbiorniku,po włączeniu z pilota kanału (w momencie gdy powinien pojawiać się obraz) słychać strzały () dosłownie takie pukanie.Myślę,że to przeskok iskry.Tv raz odpali raz nie więc obstawiam walnięte trafo:) jaka jest mniej więcej cena takiego "cacka" do tv elemis (byle jaki model) może ktoś kupywał do tego typu marki więc orientacyjnie bym prosił.Oczywiście w te koszta proszę wliczyć naprawę bo ja nie mam czym się za to zabrać :)
lista tematów
trafopowielacz koszt nowego+naprawa
słuchaj nierefomowalny mozesz to zrobic samemu w domu musisz odkrecic z tylu telewizora obudowe zdjac go i przeczyscic odkurzaczem ze małym pedzelkiem i zdjąć kurz albo autostrojenie ci coś szwankuje
Najlepiej zrobisz, gdy poszukasz na elektrodzie.pl.
A co do części, to przejdź się do lasu - na pewno znajdziesz kilka starych telewizorów (przynajmniej ja mam zawsze takiego farta :D), więc może coś będzie pasować. Ewentualnie możesz kupić byle jakiego Elemisa za grosze na allegro i przeszczepić trafopowielacz z niego.
Konto usunięte: na pewno znajdziesz kilka starych telewizorów (przynajmniej ja mam zawsze takiego farta :D)
ta,ale to pozalewana elektronika xD poszło pudło do naprawy bo ja luta nie mam,zresztą po zabiegu nie mialłbym jak ruszyć tego cuda:P
Konto usunięte: słuchaj nierefomowalny mozesz to zrobic samemu w domu musisz odkrecic z tylu telewizora obudowe zdjac go i przeczyscic odkurzaczem ze małym pedzelkiem i zdjąć kurz albo autostrojenie ci coś szwankuje
czyszczenie to ja wykonałem kilka dni rpzed napisaniem tego tematu