Witam ;)
Od niedawna mam LG L7, nie narzekam na telefon, wsio mi pasuje. Ale mam jeden problem.
Przedstawiam sytuację: latam po necie za pomocą Mozilli Firefox, jestem w googlach, znajduje jakiś interesujący mnie tekst i zaczyna mi się to ściągać na telefon. Plik w rozszerzeniu doc. Teoretycznie mam to gdzieś w mozilli, bo widzę proces pobierania. Ale po ściągnięciu nie wiadomo jak to otworzyć.
W mozilla->pobrane pliki wiszą one do wyczyszczenia historii. Ale nigdzie na telefonie nie mogę ich znaleźć
Ani w folderze pobrane, ani nic -,-
I teraz pytania...
Podejrzewam, że potrzebna jest jakaś aplikacja, żeby te pliki otwierać - głównie chodzi o teksty. Jaka najlepsza i bezpłatna z google play?
Gdzie sie mogą zapisywać te pściągane pliki?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za rady, dla takiego laika jak ja ;)
lista tematów
Pobrane pliki LG L7
Teraz zobaczyłam, że jak podłącze fona do lapka za pomocą kabla i wejdę w :
komputer->lg-p700->pamięć wewnętrzna->download
to te pliki wszystkie są. I w pdf i w doc. tylko kurde jak to znaleźc na samym telefonie i potem jeszcze otworzyć?
Jakiś menadżer plików może?
Jak ten sprzęt nie ma niczego takiego fabrycznie to zainstaluj np. ASTRO ze sklepu.
Aby znaleźć pliki na telefonie potrzebujesz jakiegoś managera plików, osobiście polecam Total Commander (do pobrania za darmo z google play). Natomiast by je otworzyć, potrzebny jest odpowiedni program, np Kingsoft Office 5, OfficeSuite Viever, Documents To Go (do pobrania za darmo z google play - 2 ostatnie nie umożliwiają edycji plików).
ziew...