Witam. Oto obiecana recenzja telefonu ze stacji media droid.
Zaczne moze od wygladu. Otoz jest to nic innego jak kopia Samsunga Galaxy Note, co nie zmienia faktu ze to bardzo ladny i przyjemny model. Jakos wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie. Mimo iz sa to plastiki, sa bardzo dobrze spasowane, nic nie odstaje i nie trzeszczy.
Ogolna specyfikacja:
Smartfon z systemem Android 4.x ICS, dual SIM, 3G WCDMA/GSM, ekran WVGA 5" 800x480ppi, kamery: 5MPix AF i 0,3MPix front, dioda podświetlenia, procesor 1GHz, WIFI 802.11 b/g, GPS+AGPS, Bluetooth 2, flash 4GB, obsługa karty micro SD do 32GB
Dotad nie mialem zadnego problemu z uzytkowaniem, faktem jest ze to tylko 1 rdzen i malo pamieci, czasami zwalnia znaczaca, sam system dostajemy czysty bez zbednego smiecia co na pewno trzeba dac na plus ;)
Bardzo dobre rekacja ekranu na dotyk, telefon fabrycznie jest zabezpieczony podwojna folia ochrona plus 1 zapasowa w zestawie. Dobre wsparcie ze strony producenta. Obsluga dual - sim to piekna sprawa. Mam teraz Orange i Play.... wiec rozmowy za free plus super internet w HSDPA. Mozna by sie czepiac ze sa lepsze telefony i szybsze, to fakt ale ten naprawde spelnia wszystkie funkcje.... minusem na pewno jest aparat ktory nie jest rewelacyjny. Muzyka i dzwiek na 4+ aplikacje pobierane z google play bezproblemowo. Wiekszosc aplikacji dziala i nic nie tnie...
Moje typy:
GO SMS Pro
ActiveGPS - GPS booster
Adobe Flash Player 11
Adobe Reader
Advanced Mobile Care
AirDroid
AlarmDroid
BSPlayer media
Dolphin Browser
Facebook
GG
Gmail
Menedżer Plików
Rhythm Software
Mobile Counter - 3G, WiFi
Invent Venture
Operator
Michał Polański
Street View w Mapach Google
Super aTool Box-cache battery
AnTuTu Benchmark
Moje Orange
Play24
TouchPal Keyboard
Wallpaper Wizardi
Zoner AntiVirus
Zawartosc opakowania tez bardzo przyjemna:
Znajdziemy w nim:
Telefon
Ladowarke z koncowka USB (odpinana)
Bardzo dobre sluchawki, aczkolwiek niezbyt ladne ;)
Folie ochronna
Instrukcje obslugi
Bateria 3200 mAh
Za cene 800 zl jest tego wart, mysle ze po zrootowaniu bylby jeszcze lepszym urzedzeniem, ale to tylko dla zaawansowanych ;)
Media - Tech Imperius MT 7003 - recenzja
Bieda w sensie ze slabo wyglada czy ze bieda w kraju ?
No 5 cali jak zobaczylem po otwarciu pudelka to padlem, strasznie nie porczny jest czasami ale idzie sie przyzywczaic no i problem noszenia w kieszeni.... ehh... Ale do ceny jest bardzo fajny bo 800 zl to nie 1500 czy nawet 2000 zl ;)
Wiec z czystym sumieniem moge polecic, denerwuje Mnie tylko zmulanie androida ;)
Wszystko trzeba robic recznie lub przez program, tzn wlaczanie sie aplikacji i zwalnianie pamieci ;)
O sorry, zrozumialem, no kurde jakby chcieli mi go buchnac to chyba bym zabil i bronil bym bardziej jak wlasnej dziewczyny
czyli tak jak myślałem zawalili dużo niepotrzebnych rzeczy by zaszpanować przez co musisz czyścić pamięć. ale jeżeli część aplikacji można swobodnie odinstalować bez roota,nie widzę problemu :D Takiego sprzętu raczej nie nosi się w kieszeni 5 cali to trochę jest,więc albo plecak albo jakaś podręczna torba,polecam.
O tym samym pomyślałem że bez plecaka ani rusz ;-)
Teraz jest zima więc kieszenie się na niego znajdą gorzej będzie w lecie :-P
Sam system muli od aplikacji no ale po to są żeby instalować :-D
po to są zeby instalowac ale to jest chore gdy telefon muli. inaczej,gdy jestes maniakiem dziesiatek aplikacji... ja bym polowe z tego wywalil po prostu np orange,play i te inne duperelki