Tomson8
Posty: 626 (po ~1629 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Tomson8
  31 grudnia 2012 (pierwszy post)

hej
mam laptopa samsung R780 z dyskiem HDD 500GB
jednak zaczyna cos nawalać musze go wymienic
chce zainstalować dysk SSD sa mniej awaryjne
powiedzcie czy ten bedzie pasowal do mojego laptopa
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Dyski_SSD_-_test_porownawczy_i_ceny-4415/strona/16857.html

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  31 grudnia 2012

Czemu miałby nie pasować?

Tomson8
Posty: 626 (po ~1629 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Tomson8
  31 grudnia 2012
MTF
MTF: Czemu miałby nie pasować?

bo sie obawiam ze moze miec inne rozmiary i sie nie zmieści
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  31 grudnia 2012

ludzie,placcie za porzadne marki takie jak toshiba lub hp,kupujecie samsungi mimo naszych zalecen i dodatkowy wydatek macie...

Tomson8
Posty: 626 (po ~1629 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Tomson8
  31 grudnia 2012

podobno trzeba zaktualizować firmware po iluś godzinach pracy dysku masakra chyba nie kupie

NicZaFriko
NicZaFriko
  4 stycznia 2013

Nic nie trzeba , tylko można.. Poza tym to nic trudnego, bo producenci podsyłają programy które to robią za Ciebie..
Takie narzekanie ze trzeba , sterowników od karty graficznej tez nie trzeba aktualizować , tylko wtedy nie wszystko będzie działać.. Na tym to pooega ze sa poprawki w aktualizacjach ja bym sie cieszyl ze moj sprzet jest lepszy dzięki temu..

abuse6
abuse6
  8 stycznia 2013

Chyba trzeba patrzeć na standard interfejsu w tym przypadku jest to Interfejs: SATA III w starszych komputerach może go nie być (np jest tylko SATA2 - w takich przypadkach dysk nie będzie działał z pełna prędkością definiowaną przez producenta)

Tomson8
Posty: 626 (po ~1629 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Tomson8
  9 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba trzeba patrzeć na standard interfejsu w tym przypadku jest to Interfejs: SATA III w starszych komputerach może go nie być (np jest tylko SATA2 - w takich przypadkach dysk nie będzie działał z pełna prędkością definiowaną przez producenta)

zgadza sie ale ja juz o tym wiem
cobra1994
Posty: 12 (po ~149 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 14
cobra1994
  12 stycznia 2013

ale co dokładnie się dzieje? Wyskakuje ci niebieski ekran co jakiś czas albo nie chce ruszyć dysku podczas startu i pisze ci disc boot faild?

Tomson8
Posty: 626 (po ~1629 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Tomson8
  18 stycznia 2013
cobra1994
cobra1994: ale co dokładnie się dzieje? Wyskakuje ci niebieski ekran co jakiś czas albo nie chce ruszyć dysku podczas startu i pisze ci disc boot faild?

dysk nie pracuje prawidłowo i teraz chcemy zainstalowac dysk nowej generacji typu SSD
pawciomistrz
pawciomistrz
  28 stycznia 2013

ten laptop jest po gwarancji czy na gwarancji jak ja mialem laptopa popsutego do zawiozlem tam gdzie kupowalem i ci naprawia

Tomson8
Posty: 626 (po ~1629 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Tomson8
  9 lutego 2013

ma troche wiecej jak 2 lata czyli juz jest po gwaranci

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.