Jutro idę na spotkanie 'INFORMACYJNE' w sprawie pracy - otrzymałam telefon czy jestem zainteresowana i bla bla bla - mówie, że tak. Wysłała mi Pani przypomnienie na poczte i w e-mailu było napisane. 'MILE WIDZIANY STRÓJ BIZNESOWY' i jako, że nie mam takiego stroju - znaczy się mam kupiony na pożegnanie maturalne ale dużo schudłam z tamtego okresu a pojawienie się w za dużym stroju byłoby 'śmieszne' i wyglądałabym jakbym podpieprzyła strój starszej siostry.
Jako, że jest to tylko spotkanie informacyjne czy uważacie, że odpowiednim strojem będzie pójście w normalnych spodniach idealnie skrojonych ( nie jeansach), czarnej bluzce/tunice(bez pokazywania cycków czy żadnych nadruków pieseczków kotków .. ) i w balerinach ewentualnie w pełnych butach na obcasie.
Kostiumu nie będę całego kupować bo przecież nie jest to w 100 % pewne co to za spotkanie i jakie będzie kolejne 'ogniwo' tych spotkań.
Pogoda jest jaka jest i stąd moje pytanie.
lista tematów
Strój biznesowy ... - yyy ? strona 2 z 2
czyli innymi słowy rozmowa kwalifikacyjna

według mnie najlepszy zestaw to
ciemne spodnie (nie muszą być czarne - może być granat, lub brąz) + jasna bluzka (może być w prążki) + ciemne buty na obcasie, ale nie zbyt wysokie
lub
gładka spódnica ołówkowa + zwykły biały t-shirt + jakaś lekka marynarka + buty na obcasie
koszula (najlepiej biała lub niebieska)
półbuty.
Wiesz, kostium tak czy siak może się przydać, szczególnie, jeśli zamierzasz pracować w miejscu gdzie obowiązuje dresscode. Przecież nie posłuży Ci jedynie na to spotkanie.
półbuty.
Wiesz, kostium tak czy siak może się przydać, szczególnie, jeśli zamierzasz pracować w miejscu gdzie obowiązuje dresscode. Przecież nie posłuży Ci jedynie na to spotkanie.
teraz już wiem co ubiore.
spodnie materiałowe - koszula na długi rękaw szara.
i czarne baleriny będzie się dobrze prezentować bo już sięprzed lustem oglądałam

Ważne chyba bym nie przyleciała tam w adidasach czy .. nie wiem sukience plażowej - to byłaby w topa. Ewentualnie pracodawca by mnie nie zapomniał do końca życia :D