BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  26 listopada 2013 (pierwszy post)

O modzie i urodzie z nieco innej strony...

1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?)
2. Ile średnio w ciągu miesiąca wydajecie na kosmetyki/ciuchy?
3. Wasz najdroższy zakup?
4. Wasz najtańszy zakup?
5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?
:woot:

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Arvena
Arvena
  26 listopada 2013

Cześć :D

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów?

Rzadko :mrgreen: w ogóle nie lubię wydawać pieniędzy d83dde31 nawet jak mi się coś spodoba w sklepie to wracam do domu i zastanawiam się najpierw czy to mi jest potrzebne :D często mam takie rozterki :rotfl:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 2. Ile średnio w ciągu miesiąca wydajecie na kosmetyki/ciuchy?

Nie wiem d83dde13
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 3. Wasz najdroższy zakup?

Nie pamiętam takich :mrgreen:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 4. Wasz najtańszy zakup?

Nie jestem osobą która lata za przecenami bądź rabatami ;) buty i ciuchy kupuję w mniejszych miastach (:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?

Mam ich tyle ile potrzeba :D
Pozdrawiam :)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  26 listopada 2013
Arvena
Arvena: Cześć :D

Czesc :)
Arvena
Arvena: Rzadko w ogóle nie lubię wydawać pieniędzy nawet jak mi się coś spodoba w sklepie to wracam do domu i zastanawiam się najpierw czy to mi jest potrzebne :D często mam takie rozterki

Poważnie?
Przerazilas mnie ;D
Ja uwielbiam zakupy :zakochany:
Arvena
Arvena: buty i ciuchy kupuję w mniejszych miastach (:

Specjalnie udajesz sie do mniejszego maista by zrobic zkaup? :P
Arvena
Arvena: Mam ich tyle ile potrzeba :D

Chociaz jedna, ktorej wystarcza to co ma ;D gratuluje ;D
Arvena
Arvena
  26 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Poważnie? Przerazilas mnie ;D

Serio d83dde13 niektóre osoby to wkurza i nie chcą ze mną chodzić na zakupy :rotfl:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Specjalnie udajesz sie do mniejszego maista by zrobic zkaup? :P

Nie muszę :D po prostu jak wracam do domu z Poznania to mnie brat zawsze zabiera na zakupy :mrgreen: a że mieszkam na granicy województw z czego łódzkie słynie z modnych i w miarę tanich ciuchów więc zakupy robię tam :D
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Chociaz jedna, ktorej wystarcza to co ma ;D gratuluje ;D

Dziękuję :D
jestemzenek
jestemzenek
  26 listopada 2013

Kupuje tylko sporadycznie od potrzeby a nie przez przymus

JuIia
JuIia
  26 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: . Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?)

To zależy ile mam pieniędzy :ninja: Jeżeli dostane wypłatę i jestem w centrum handlowym to zazwyczaj 'e, pójdę popatrze na buty, spodnie" i zazwyczaj jeżeli kupuję te buty czy spodnie to i rozglądam się za czymś fitującym do nich. Ostatnio miałam kupic tylko buty a kupiłam bluzę, koszulkę i top :C
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 2. Ile średnio w ciągu miesiąca wydajecie na kosmetyki/ciuchy?

Też ciężko stwierdzić, raz będzie to 130 zł, raz 500.
BujajacaWoblokachh
Oja nie pamiętam.. chyba jakiś płaszczyk za 4 i pół stówy lol.
BujajacaWoblokachh

Eee.. basic :woot:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?
W swoim rodzinnym domu mam 4 szafy z ubraniami więc tam mam ich do groma, natomiast tu gdzie mieszkam mam ich o dziwo mało.
Earth
Earth
  26 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?)

Nie znoszę łazić po sklepach, zawsze mnie coś zirytuje, najczęściej ludzie-zombie. Więc wedle zapotrzebowania, choć wtedy to jeszcze bardziej irytujące, bo nie mogę znaleźć co mi się podoba -> płaszcz.

BujajacaWoblokachh

Nie wiem ile w ciągu miesiąca. Mam ciekawsze wydatki.

BujajacaWoblokachh

Nie za mało, czasami po prostu zmieniam zdanie czy mi się dana rzecz podoba i potem leży, pomniejszając moją pulę ubrań, które lubię.
OnaJestJakNarkotyk
OnaJestJakNarkotyk
  26 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: O modzie i urodzie z nieco innej strony... 1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?) 2. Ile średnio w ciągu miesiąca wydajecie na kosmetyki/ciuchy? 3. Wasz najdroższy zakup? 4. Wasz najtańszy zakup? 5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?

1. Zdarza się ze raz na tydzień sobie coś kupię, ale staram się ograniczać i robić zakupy z głową, czyli wg zapotrzebowania.
2. Nie wiem, zależy od potrzeb
3. Buty UGG za prawie 1000zł, albo parke z Superdry za ponad 800zł
4. Pewnie jakiś lakier do paznokci ;d
5. Za dużo, a najwięcej tych, które kupilam pod presją i leżą w szafie z metkami -.-
agoosiaaa
agoosiaaa
  27 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?) 2. Ile średnio w ciągu miesiąca wydajecie na kosmetyki/ciuchy? 3. Wasz najdroższy zakup? 4. Wasz najtańszy zakup? 5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?

1. Kiedy mam na to ochote, nie ma zadnych okreslonych zasad na to - chyba poza jedna - jak mi sie cos skonczy to wtedy musze kupic drugie. Poza tym w zaleznosci od humoru.
2. Nie licze tego.
3. Nie wiem,jezeli chodzi o kosmetyki/ciuchy to jakistam plasz czy buty, ale to nigdy wiecej niz £250.
4. Pewnie cos za grosze.
5. Nie, wiekszosci rzeczy mam wystarczajaco, ale ostatnio mysle o wywaleniu obecnej garderoby i kupieniu nowej.
styka51
styka51
  27 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?)

Rzadko, bardzo rzadko... Według zapotrzebowania, czasem jak coś wpadnie mi w oko.

BujajacaWoblokachh

Zależy od miesiąca, czasem nic, zero, null. A czasem kończą się wszystkie kosmetyki na raz, potrzebne są buty i nawet wtedy nie liczę :ninja:

BujajacaWoblokachh

Chyba kurtka, ale to było z 2 lata temu. Ale nawet nie pamiętam ile kosztowała :lol:
BujajacaWoblokachh

Hm... gumki do włosów? ;D

BujajacaWoblokachh

Hmmm... ciągle uważam, że mam za mało uniwersalnych ciuchów, a czasem myślę, że nie potrafię ich łączyć, bo przecież szafy pełne... Gdybym więcej zarabiała... ;D
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  27 listopada 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Jak czesto dokonujecie modowych zakupów? (wg. zapotrzebowania, wg pór roku, co miesiac staracie sie wzbogacić Waszą szafe o cos nowego, moze czesciej?) 2. Ile średnio w ciągu miesiąca wydajecie na kosmetyki/ciuchy? 3. Wasz najdroższy zakup? 4. Wasz najtańszy zakup? 5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?

Zależy od środków na koncie, czasami jest to dwa razy w tygodniu a czasami raz na miesiąc.
Nie ma określonej sumy, co miesiąc jest inaczej.
Skórzane kozaki, coś ponad 500.
W sh nowa kurtka jeansowa za 12zł.
Jest dużo, a codziennie rano "znowu nie mam się w co ubrać" :D
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
ReDAnGeLonesec
ReDAnGeLonesec
  28 listopada 2013
BujajacaWoblokachh

Bardzo tego nie lubię robić, więc rzadko. Najczęściej według zapotrzebowania.

BujajacaWoblokachh

Nie mam pojęcia. Nawet gdybym je miała- nie napisałabym.

BujajacaWoblokachh

-

BujajacaWoblokachh

Hmmm... trudne pytanie. Pewnie jak koleżanka wyżej- jakieś gumki, spinki do włosów. Ostatnio zakupiłam blistex, kosztował kilka złotych. Tego typu rzeczy.

BujajacaWoblokachh

Jestem minimalistką, a gromadzą się sukcesywnie, dlatego uważam, że niestety mam ich za dużo, zdecydowanie. Moje zbiory natomiast, w porównaniu do zbiorów moich koleżanek wypadają bardzo blado.
Sztajmex
Sztajmex
  28 listopada 2013
BujajacaWoblokachh

Ubieram się niemodnie w odzież przede wszystkim wygodną i użytkową, dość często dokupuję jakieś nowości technologiczne do swojej szafy, inna sprawa że szybko mi się jakoś niszczą ubrania ;-).

BujajacaWoblokachh

Różnie, jakoś nie liczę tego, nie przywiązuje większej wagi, jeśli coś mi jest potrzebne to po prostu to kupuję.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 3. Wasz najdroższy zakup? 4. Wasz najtańszy zakup? 5. Tez bez wzgledu na ilość posiadanych ubran/butow/kosmetykow uwazacie, ze macie ich za malo?

3. Chyba buty za 1K+, trochę plus.
4. Aronoł.
5. Mam ich wystarczająco, a czasami chciałbym mieć mniej, do prania, prasowania, składania etc. ;d.
madzia2143
madzia2143
  28 listopada 2013
BujajacaWoblokachh

ad.1 kiedyś non stop, wręcz co dziennie a teraz jak już serio nie mam czym się pomalować lub czegoś na siebie włożyć.
ad.2 no teraz to na prawdę minimum - max 30zł (studenckie życie..) no i w zależności od danej sytuacji (jakaś impreza czy rozwalone buty ;) )
ad.3 bez szału, sukienka na studniówkę x lat temu - 280zł
ad.3 hmm pumeks za 0,99zł? :D
ad.4 dyć, że ja!
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  3 grudnia 2013
Arvena
Arvena: niektóre osoby to wkurza i nie chcą ze mną chodzić na zakupy

no w sumie jak NIE LUBISZ to po co Cie ze soba zabierac :P
Pewnie tylko bys marudzila, kiedy skonczycie, zbey isc na kawe lub % :ziober2: (zart)

Konto usunięte
Konto usunięte: Buty UGG za prawie 1000zł, albo parke z Superdry za ponad 800zł

Tak z ciekawosci - jak sobie kupisz cos drozszego szybko Ci sie nudzi?
Ja bez wzgledu na to, co kupie mam kilka mies gora rok, sporadycznie dluzej ...
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio mysle o wywaleniu obecnej garderoby i kupieniu nowej.

to bylaby ogromna zmiana i na 250 raczej by sie nie skonczylo (grrry moja klawiatura nie uwzglednia Twojej waluty :ninja: )
styka51
styka51: A czasem kończą się wszystkie kosmetyki na raz, potrzebne są buty i nawet wtedy nie liczę

To jest najgorsze, jak trzeba kilka rzeczy na raz :zonk: ! nie lubie tego :(
styka51
styka51: Gdybym więcej zarabiała... ;D

Myslisz, ze to by cos zmienilo?
Ja tak myslalam, kiedys, a jedyne, co sie zmienilo to zakrec cen z jakich kupuje rzeczy :and:
Sylvinka
Sylvinka: W sh nowa kurtka jeansowa za 12zł.

niezle ;D
Sylvinka
Sylvinka: "znowu nie mam się w co ubrać" :D

chyba wiekszosc kobiet tak ma...
Ja w tym roku kupilam kurtke, buty, spodnie, kilka swetrow i dalej narzekam, ze nie mam co zalozyc, choc szafa na zime prawie cala wymieniona :ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: Jestem minimalistką, a gromadzą się sukcesywnie, dlatego uważam, że niestety mam ich za dużo, zdecydowanie. Moje zbiory natomiast, w porównaniu do zbiorów moich koleżanek wypadają bardzo blado.

hmmm, a we wszystkich chodzisz, czy niektore tylko tak sobie leza... ?
Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba buty za 1K+, trochę plus

zaszalales ;D
pokaz jakie? :)
Konto usunięte
Konto usunięte: bez szału, sukienka na studniówkę x lat temu - 280zł

Wow gdzie udalo Ci sie tak tanio znalezc sukienke na studniowke? :szok:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.