Podkład do cery suchej
Temat nr 1 :)
Zauważyłam, że kończy mi się powolutku podkład i chciałabym wypróbować jakiś nowy.
Dlatego chciałabym zapytać jaki polecacie podkład do cery suchej?
Moje wymagania co do tego typu kosmetyku to:
- dość dobre krycie, ale nie całkowite - nie mam dużych problemów z jakimiś "niespodziankami", ale w okresie zimowym mam często podrażnioną i zaczerwienioną skórę na puckach
- jasne kolory, bez pomarańczu, mogą być tony różowe (nawet wskazane)
- żeby się nie utleniał zbyt szybko i żeby nie ciemniał na skórze
- żeby nie zbierał się w zmarszczkach
- żeby nie wysuszał, żeby nie podkreślał suchych skórek
- żeby się nie ścierał zbyt szybko :)
- zakres cenowy - tak do 50-60zł
Tak, wiem, mam spore wymagania :)
Temat nr 2
Czy stosowała któraś z was Dermacol?
Zastanawiam się nad jego zakupem, bo fortuny nie kosztuje, a słyszałam o nim wiele sprzecznych opinii :). Chciałabym go używać raczej jako korektora na czerwone "niespodzianki" niż jako podkładu.
Temat nr 3
Cierpię ostatnio z powodu braku bazy pod podkład :)
Jaką polecacie i ile kosztuje?
na ten temat się nie wypowiem, bo mam cere mieszaną.
polecam Revlona PhotoReady perfecting primer - cena to coś około 80zł - baza bardzo ładnie pachnie, makijaz trzyma sie caly dzien ( z malymi poprawkami), wygładza cere i co najważniejsze matuje, przez co cera sie tak nie swieci ;)
to z tym nie ma problemu, tyle że większość zależy tez od podkładu, bo wiadomo że jak podkład jest za 20zł to nawet dobra baza nic nie zdziała ;)
nie wiem, bo nigdy nie próbowałam, ale wydaje mi się ze ta baza współgrałaby całkiem nieźle z podkładem Revlon Colour stay, który również polecam :)
Ja miałam Rimmel "wake me up", dobrze się sprawdził, przynajmniej u mnie... teraz jest promocja w rossmanie na wszystkie podkłady -40 % ,zaproponowałabym by wejść na rossnet na kosmetyke kolorową, poszperać jakie tam podklady i w necie poczytać recenzję.
Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .
Jeżeli chcesz się bawić w wysyłke zagraniczną to polecam Rimmel Renev @ Lift,
Z polskiego coś polecam : Perfecta AgeControl kolory bardzo jasne 01.
A koleżance wyżej - lepiej się pośpiesz bo z tego co czytałam to drogerie nie będa już sprowadzały Heatly mix'a ...
nie wiem - tak tylko słyszałam zreszta w niektorych Rossmanach po tej poprzedniej -40 % promocji wszystko z kolorówki która była pod koniec listopada zostało wymiecione i niektore Rossmany już go nie zamawiły ...
podobno ma być jakiś ulepszony czy coś ... nie wiem.
jak wszedł na rynek jakiś rok temu to porwałam z drogerii chyba z 10 próbek tego podkładu i wypróbowałam go kilkakrotnie, niestety u mnie się nie sprawdził, był jakiś taki strasznie pomarańczowy (ale to może akurat była kwestia za ciemnego koloru) i nie trzymał mi się dobrze na buzi :( a szkoda, bo miałam cichą nadzieję, że będzie zastępcą recovera z rimmela, którego kiedyś uwielbiałam :)
byłam i kupiłam sobie podkład 123 z burżuja i poprosiłam o odlewkę healthy mix'a - niestety ten drugi miał strasznie przebrane kolory, ale jeśli odcień którego mam odwlekę będzie dobry to pewnie jeszcze kupię go i będzie sobie czekał na wakacje :)
ja mam kolor drugi z kolei od najjaśniejszego i fakt, tony zdecydowanie żółte/pomarańczowe, nie wiem jak jest z innymi kolorami. nie słyszałam nic na jego temat