Horror ten jest prawdopodobnie z lat 90. Akcja się rozgrywa w lesie w domku, nocą, gdzie samochód jednego faceta zostaje unieruchomiony. I w tym domu zaczynają się dziać paranormalne, straszne rzeczy. Pamiętam scenę, jak po strzale w ścianę, z otworu po strzale zaczęła wypływać powoli krew, by później wydobywać się pod ogromnym ciśnieniem i zalewając głównego bohatera. Jeszcze co mi przychodzi do głowy to to, iż musiał odciąć sobie w pewnym momencie dłoń, gdyż ta sprzeniewierzyła się jemu. Później w jej miejsce zamontował sobie piłę spalinową... Akcja filmu kończy się, jak chyba próbuje uciec samochodem i trafia do innego wymiaru. Przenosi się w czasie i okazuje się to być chyba średniowiecze. Później wiem, że widziałem PARODIĘ drugiej części, ale obejrzał bym sobie pierwszą w oryginale i jej kontynuację jako horror jeszcze. Kto ma jakieś pomysły???
lista tematów
Pomóżcie znaleźć mi stary horror...
Mam! Spać mi to nie dało i po dłuższych poszukiwaniach odnalazłem go jakoś!
Oto on!!
http://www.filmweb.pl/film/Martwe+z%C5%82o-1981-30709
Nic dziwnego, że go niemal nie pamiętam jak:
premiera:15 października 1981 (świat) :O
Powstała druga część, ale widzę, że i trzecia! Mmmm... Miałem farta, że to sam znalazłem. Myślicie, że byście dali radę mi pomóc? Ktoś oglądał ten film? Ja za dziecka - wtedy się go bałem :O
He mało tego że pamiętam i oglądałem to doczekał się kontynuacji ,tylko jako serial . Zwiastuny gdzieś na HBO widziałem pod tym samym tytułem . Może będzie to warte obejrzenia ,film ten bardziej komedie przypominał niż horror ,ale może być fajnie .
szymontir: Powstała druga część, ale widzę, że i trzecia! Mmmm... Miałem farta, że to sam znalazłem. Myślicie, że byście dali radę mi pomóc? Ktoś oglądał ten film? Ja za dziecka - wtedy się go bałem :O
Konto usunięte: He mało tego że pamiętam i oglądałem to doczekał się kontynuacji ,tylko jako serial . Zwiastuny gdzieś na HBO widziałem pod tym samym tytułem . Może będzie to warte obejrzenia ,film ten bardziej komedie przypominał niż horror ,ale może być fajNY
Ash kontra Martwe Zło - polecam
...Ignorance is bliss...