Witam jestem początkującym gitarzystą i chciałbym kupić sobie gitarę z lidla (cena:199zł) co wy o tych gitarach sądzicie?czy sie nie rozwali przy strojeniu?
Z góry dzięki
lista tematów
gitara
Konto usunięte: Witam jestem początkującym gitarzystą i chciałbym kupić sobie gitarę z lidla (cena:199zł) co wy o tych gitarach sądzicie?czy sie nie rozwali przy strojeniu?
Z góry dzięki
cena którą podałeś jest dość przyzwoita dla oka i niejedną osobe by skusiła, jednakże wszystko zależy od tego, jaka to jest gitara: akustyczna, klasyczna, z czego jest zbudowana itd.
Ja osobiście nie ufam sprzętom w takich marketach jak lidl, czy bierda itd.- powód jest prosty, wszystkie rzeczy które tam się znajdują, są rzucane na prawo-lewo i często nie są sprawne, bądź bardzo szybko ulegają jakiejś usterce.
Nikt nie może Ci zagwarantować tego, że podczas strojenia bądź też samego grania, będzie wszystko w porządku.
Ostateczną decyzje o tym, czy ją zakupić- musisz podjąć sam.
Moim zdaniem warto uzbierać troszkę więcej niż te ~200zł i udać się do sklepu muzycznego- tam doradzą Ci, jaka gitara (w rozsądnej cenie) będzie dla Ciebie odpowiednia, jako dla osoby dopiero początkującej. :)
Pozdrawiam.