Czesc wam,
Tak sobie pomyslalem ze ogladamy filmy ale i rowniez jakies cytaty z nich zapamietujemy. Jakie sa wasze ulubione cytaty z filmow czy z serialow na ktorym sie wzorujecie badz na ktorym macie jakies momenty refleksji?
Z mojej strony to ja mam jeden ulubiony cytat z serialu Spartacus na ktorym mozna by zastanawiac sie nad swoim zyciem i wedlug mnie ma wartosciowe przeslanie: "Turn from past, set eyes toward new horizons. Far from this place and man that you where."
Niestety po angielsku ale jakby to przetlumaczyc to "Odwroc sie od przeszlosci i ustaw swoje oczy na nowe horyzonty ..[...].
Tutaj mozna interpretowac to tak ze nie wazne co sie dzieje w naszym zyciu i co nas spotka to wazne zebysmy nie zyli przesloscia lecz zebysmy szli do przodu i nastawiali sie na nowe lepsze zycie w przyszlosci. Bo ogolnie gdy upadniemy to nalezy sie podniesc i isc dalej do przodu. Tak mala refleksja.
A wy jakie macie ulubione cytaty? zapraszam do dyskusji i udanego weekendu zycze.
Pozdrawiam
Cytaty filmowe - moment refleksji strona 2 z 2
"Life for nothing, or die for something" - John Rambo
"Świat to nie tylko słońce i tęcza, to obrzydliwe miejsce. Choćbyś był bardzo twardy świat rzuci Cię na kolana i nie da Ci wstać. Nikt Ci tak nie dokopie jak samo życie. Ale chodzi o to ile zdołasz znieść i żyć dalej, ile ciosów zdołasz przetrwać. Na tym polega zwycięstwo. Jeśli wiesz ile jesteś wart, to bierz co Twoje, ale zbieraj też ciosy. I nie wytykaj palcami mówiąc, że nie osiągasz sukcesu przez tego czy tamtego. Tak postępują tchórze, a Ty nie jesteś jednym z nich." - Rocky
"Rano lubię sobie o korkach słuchać. Jak tkwią te ch**e w tych je****ch autach" -Dzień Świra
"Podobno lepiej mieć 3 córki niż 3 miliony, bo jak się ma 3 miliony to zawsze chce się mieć ten czwarty." - Glina
"Życie to praca, sen i telewizja; powroty taksówkami i szybkie kolacje, urodziny, gwiazdka i dwa tygodnie wolnego"
"Wszystkie atomy Twojego ciała powstały miliony lat temu, w sercu odległej gwiazdy która eksplodowała i umarła. Po milionach lat, te cząsteczki uformowały nowe planety i gwiazdy. Cząsteczki spotykają się i rozstają. Budują buty, i statki, kapustę i królów. Aż w końcu spotkały się by stworzyć Ciebie. Jesteś wyjątkowa, jedyna w swoim rodzaju. Nigdy nie będzie podobnej"
Doctor Who ;)
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi"
Z filmu Silent Hill: 'Matka jest Bogiem w oczach dziecka"
Takze wszystkiego dobrego i najlepszego wszystkim mamusiom na forum =).