Czesc wam,
Tak sobie pomyslalem ze ogladamy filmy ale i rowniez jakies cytaty z nich zapamietujemy. Jakie sa wasze ulubione cytaty z filmow czy z serialow na ktorym sie wzorujecie badz na ktorym macie jakies momenty refleksji?
Z mojej strony to ja mam jeden ulubiony cytat z serialu Spartacus na ktorym mozna by zastanawiac sie nad swoim zyciem i wedlug mnie ma wartosciowe przeslanie: "Turn from past, set eyes toward new horizons. Far from this place and man that you where."
Niestety po angielsku ale jakby to przetlumaczyc to "Odwroc sie od przeszlosci i ustaw swoje oczy na nowe horyzonty ..[...].
Tutaj mozna interpretowac to tak ze nie wazne co sie dzieje w naszym zyciu i co nas spotka to wazne zebysmy nie zyli przesloscia lecz zebysmy szli do przodu i nastawiali sie na nowe lepsze zycie w przyszlosci. Bo ogolnie gdy upadniemy to nalezy sie podniesc i isc dalej do przodu. Tak mala refleksja.
A wy jakie macie ulubione cytaty? zapraszam do dyskusji i udanego weekendu zycze.
Pozdrawiam
Cytaty filmowe - moment refleksji strona 1 z 2
Pewnie sporo mam takich cytatów ale pierwszy z brzegu który zapadł mi w pamięć to z Silent Hill "Matka jest Bogiem w oczach dziecka"
uu z cytatami to kiepsko - bo jest tego multum z samego Pulp Fiction Forresta Gumpa , Seksmisji , Psów , Gwiezdnych Wojen itd.. bym napisał z kilka stron
pierwszy jaki mi wpada do głowy to obecnie " Bazinga, I don't care " :D
prezentacja
http://www.youtube.com/watch?v=kUhWvp2M7r0
texty ktore mi najbardziej rozwalają banie sa z Dnia świra i symetrii np
"-Ty świezak! Z Mokotowa jestes?
-Tak a co?
-Jajco kur*a! Znasz kogoś?
-Zalezy kogo masz na mysli
-A ja mam na mysli że ci zaraz zayebie!
duzo ich mam, nie bede wypisywał;]
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Ta młoda mi się kojarzy z Twoją córką. :D
To akurat to czysta prawda. Nie ma w tym zadnej watpliwosci
Nie powiem: nie płaczcie, bo nie wszystkie łzy są złe" (Gandalf) - Władca Pierścieni
"Wczoraj jest historią, jutro tajemnicą, dziś darem losu"- Kung-Fu Panda
"Brzydotę twojego krawatu można wytłumaczyć matematycznie"- Piękny umysł
"Tylko przed śmiercią i podatkami nie można uciec"- Joe Black
"Każda chwila to szansa, aby wszystko zmienić"- 8 mila
"Głupi ten, kto głupio robi" - Forest Gump
pamiętam z jakiegoś romansidła, gdzie główna bohaterka znalazła książkę pod deską w podłodze i zaznaczona była w niej strona z cytatem:
'nie mogło być dwóch serc równie otwartych,
dwóch tak podobnych gustów,
dwóch tak dostrojonych uczuć'
Witam,
Przyfrunęłam do was z ciekawa propozycja dla tych co lubią czytac oraz żeby zachęcic do przeczytania wspaniałej książki Moniki Nowickiej „Piąta fala pożądania”. W swoim zbiorze autorka bardzo ciekawie i fajnie pokazuje realia życia codziennego z odrobina erotyzmu, co przyciąga uwagę mały przykład? W jednym z utworów autorka przedstawia realia szkolne gdzie uczennica szuka wykładowcy w celu „poprawienia oceny” uczennica posunęła się do tego stopnia ze poświęciła swoje dziewictwo, tylko po to żeby dostac piątkę. Chcecie się dowiedziec więcej? Zachęcam do przeczytania zapewniam, że Was wciągnie.
http://org-epost.com/book19783562.php
Zapraszam do linka