Znajdą się jacyś wielbiciele kina niezależnego bądź lubiący twórczość tzw. youtuberów (publicyści np. niekryty krytyk, zagrajmerzy np. PewDiePie, amatorskie grupy filmowe np. FreddieW)? Jacy są wasi ulubieni twórcy w tych kategoriach?
Osobiście sam jestem startującym amatorskim filmowcem i myślę, że dobrze by było z czegoś takiego żyć. W sensie nie jako pro filmowiec, który musi się ograniczać do jednej roli (reżyser / scenarzysta / montażysta) a jako niezależny, mogący mieć udział w kształtowaniu każdego aspektu filmu. Może znajdą się tu osoby mający podobne zainteresowania?
Zapraszam do dyskusji ;>
lista tematów
Filmy amatorskie / niezależne
Witam, jestem licencionowanym kaskaderem. biore również zlecenia studęckie np.etiudy zaliczeniowe.
Myśle że to mieści się w Twoim wątku.
Nie trzeba być popularnym reżyserem żeby stwożyć coś ambitnego. mi osobiście bardzo podobają się amatorskie produkcje: niezwykła kreatywność, świeże spojrzenie, i przede wszystkim maksymalne zaangażowanie tych ludzi !!!
I właśnie o to chodzi -Pasja, ambicja przede wszystkim ;> Najważniejsza treść filmu, i choć z kasą na początku może być krucho, to każdy dobry undergroundowy filmowiec prędzej czy później się dorobi (np. przez YouTube'a) co przełoży się na budżet i jakość techniczą kolejnych dzieł.
PS. Znam, mocne :D