Jakie są według was najlepsze bądź najlepszy film w historii kina bez względu na gatunek?
The best of world
A time to kill
Green mile
Forest Gump
American history X
Kramer vs. Kramer
Shutter island
Breakfast at Tiffany's
Sleepers
Bad boys I i 2
Rush hour I, 2 i 3
Chłopięcy świat z małym DiCaprio, DeNiro i Ellen Barkin (niedoceniony film)
Poranek kojota
Chłopaki nie płaczą
-bo na żadnych innych komediach nie śmiałam sie tak dziko jak na tych dwóch, gdy oglądałam je po raz pierwszy w zyciu :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Ach i "Philadelphia", Tom Hanks, Denzel Washington I młody Banderas który zajebiscie zagrał geja, bez karykaturowego przerysowania typowego dla współczesnch filmów.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Święci z Bostonu !!!
Ekranizacje Kinga - Zielona Mila, Skazani na Shawshank.
300.
No i filmy Q.Tarantino - kocham wszystkie :).
skoro Magda napisała w tym epickim temacie to i ja musze
Pulp Fiction
a potem ....
GW - tylko 4-6
Indiana Jones
Powrót do Przyszłości
Na Przedmieściach
Forrest Gump
Zielona Mila
Skazani na Shawshank
Toy Soldiers
Sami Swoi
Godziny Szczytu 1,2
and..... zyliony innych filmów
Właśnie, jak mogłam zapomnieć o "Skazanych na Shawshank" ?!
Chłopcy z Ferajny,To nie jest kraj dla starych ludzi,Pulp fiction,wściekłe psy,szeregowiec ryan,człowiek z blizną,taksówkarz,wściekły byk,egzorcysta z 73r.,źądło,terminator2,obcy 1,2,podziemny krąg,siedem,zielona mila,skazani na shawshank,ojciec chrzestny 1,2,lista schindlera,być jak john malkovich,tajne przez poufne,bękarty wojny,ciekawy przypadek benjamina buttona,łowca jeleni,las vegas parano,przerwana lekcja muzyki,ptasiek,rain man,więzień nienawiści,dług