W tym temacie chce polecić kilka dobrych pozycji filmowych. Moim zdaniem nowoczesne Polski film to mix starych filmów .
Rękopis znaleziony w Saragossie (1964) -Komedia kostiumowa. Jeden z bardziej nie docenionych w Polsce filmów. Na świecie bardzo ceniona pozycja. Dziwi mnie że żadna stacja nie chce pokazać tego filmu.
Film na podstawie powieści Jana Potockiego. W filmie pojawiają sie opętane kobiety "księżniczki" .
Sanatorium pod Klepsydrą (1973) - Kolejny film który nie był pokazany w telewizji , film o chłopaku który odwiedził sanatorium w którym przybywał jego ojciec . Najlepsze to że jego ojciec tam żył ponieważ tam był inny wymiar czasowy.
Menedżer (1985) - Zapomniana klasyka. Nawet muzyka się nie zapisała z tego filmu a naprawdę dobre hity z lat 80. Polecam ten film głównie tym którzy chcą się zajmować interesami i walką o awans.
Najlepsze polskie filmy strona 1 z 2
Nie ma co porównywac starych filmów z tym nowszym kinem.
..Ale mnie ostatnio pozytywnie (co dziwne) zaskoczył jeden, Big love. Jednak, kwestia gustu!
Skrzydlate świnie, Killer, Seksmisja,Piłkarski poker, Miś, Symetria, Sami Swoi, Job, Jak rozpętałem drugą wojnę światową, Ostatni dzwonek, Poranek kojota, Wesele, Skazany na bluesa, Psy, Dług, Pieniądze to nie wszystko,Uprowadzenie Agaty, Sztos, Kariera Nikosia Dyzmy, Testosteron, Rękopis znaleziony w Saragossie, Wodzirej, Kingzajs, Kogel-mogel, Operacja Samum, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz, Znachor , Komornik, Wyjście awaryjne, C.K. Dezerterzy, Dublerzy, U Pana Boga za piecem, Edi, Nie lubię poniedziałku, Wiedźmin, Pułkownik Kwiatkowski, Nocne graffiti, Demony wojny wg Goi, to ja złodziej, samowolka, kroll, Żółty szalik.
wszystkie oglądałem, wszystkie lubie
nie widzę jeszcze w zestawieniu Ajlawju i Wszyscy Jesteśmy Chrystusami
poza tym dalsze odcinki Samych Swoich i Galimatias
Janosik jeszcze :-D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
To akurat mi się nie podobało :-D
To akurat miałem na myśli w tych napisanych ;-D
Ale serial
Nie znasz się na polskim kinie, hollyłudy mi mózg wyprały :(
cóż nie pojawiło się jeszcze - z wymienionych sporo to klasyków
z nowszych dodam Wszystko co kocham , Mała Moskwa , Boisko Bezdomnych
śmieszy mnie też Czas Surferów