Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 11 z 377
Ja oglodam troche filmow hm.. osatnio oglodalem zielony Szrszen i niepowstrzymany ten 1 film jest cienki zas ten 2 calkiem fajny mam zamiar sie teraz wybrac na jakis nowy film do kina ... propozycje ?
Szybcy i wściekli 5 za dużo się dzieje zeby to w obecnych cam.dvd.rip oglądać. Fabularnie dno i wodorosty, ale do poziomu twórczości segala daleko.
Jeżeli ktoś ma sentyment do wesołych poprzedniczek to niech idzie do kina pamiętając że:
- nie ma tylu scen pościgowych
- początkowa scena na autostradzie boli, wytrzymaj potem nie będzie tak źle
- dużo efekciarstwa i jak pójdziesz za nimi olewając resztę szczególnie logikę i fabułę będzie ok
Ja przy filmie bawiłem się dobrze, szczególnie, ze nastawiłem sie na to ze mam byc oczarowywany rozwałką i tak było. Dla porównania tron wg mnie miał aspiracje do bycia czyms pomiedzy filmem naszpikowanym efektami a takim z dobrą fabułą w efekcie ani fabuła nie zachwyciła ani efekty nie powaliły. Rozczarował brak scen pościgowych, wiecej było biegania i strzelania Scena początkowa bawi naciąganiem tak jak końcowa, choć w tej drugiej efekciarstwo jest na tyle duże, ze można przymknąć oko.
Animal Kingdom.
Mocna scena otwarcia - śmierć matki, ale jak się okazuje potem jest jeszcze gorzej, jeszcze mocniej i jeszcze silniej. Z jednej strony czułość całej rodziny, a z drugiej bezwzględność i brak zahamowań by strzelać do siebie w biały dzień.
Mimo wielu nominacji i zdobytych nagród, czyżby ten film przeszedł bez echa w naszych kinach?