Wg. was ta muzyka jeszcze żyje? Są tutaj jeszcze jacyś fani tego gatunku muzyki?
Disco Polo
jedź na wieś, tam pełno taich imbecyli ktorzy sie jarają jakims gównem typu "ona tu jest i sie puszcza dla mnie"...
zasrani one hit wonderzy
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Nie muszę, zapytałem z ciekawości. Nie słucham takiej muzyki, jednakże Disco Polo to też gatunek. Oglądałem raz taki program z Latkowskim pt. " Granice Kariery " przeprowadzał on wywiad z Marcinem Mellerem wokalistą zespołu Boys i z tego odcinka zebrało mi się na te pytanie.
Żyje.
Ale...nie przeczę, zrobiła się zbyt "ciotowata i komercyjna"..nie wszystkie zespoły i ich "twórczość" mi się podoba, ale jest kilka perełek.
Piszcie sobie, co chcecie, ale taka prawda, przy tej muzyce są najlepsze potupaje. :-)
Znam osobiście.
P.S. Festiwal Ostróda.
Szczerze? Ja słucham tego gatunku, tak samo jak i wielu innych. I tutaj koleżankę esquilo będę musiał rozczarować bo ja nie jestem ze wsi tylko z dużego miasta. Powiem tak jestem prezenterem radiowym, siedzę też na różnych radiach internetowych i wiecie co - Prawie wszystkie radia mają swój kanał Disco Polo. Jedna z największych stacji radiowych w internecie jest z muzyką Disco gdzie codziennie przebiją się setki a nawet tysiące osób. Taka sama jest sprawa z koncertami, dużo wyjeżdżam na różne koncerty (Nie Tylko Disco), ale na koncerty z muzyką Disco, Dance przyciągają tysiące i bardzo dobrze każdy się bawi. Nie powiem są hity jak i kity tego nie ukrywam, ale muzyka Disco jak przestała być zauważana teraz się wbija w górę.
Pozdrawiam :)
Niby z czym rozczarować???
Co ma pochodzenie? Też jestem z miasta i co, to o czymś świadczy?
To ktoś ze wsi jest gorszy, bo wspomniałam o "potupajkach" - w cudzysłowiu? Jak już, to miałam na myśli to, że przy tej muzyce jest najlepsza zabawa taneczna.
Nie ma co, jak na DJ-a masz ciekawe kategorie. -,-
Wyraziłam swoje zdanie w tym temacie, gatunek disco polo umiera. To nie jest już to samo, co 14 lat temu. Teraz gatunek ubiera się w określenie "muzyki tanecznej/ogólnie disco. Wiadomo, popularność, dostosowanie do potrzeb rynku muzyki i rozrywki robią swoje.
Znam wiele osób obracających się w tym gatunku muzyki, znam wielu liderów popularnych zespołów. Oni akurat potrafią balansować na granicy nowości i zachowania stylu i im za to brawo.
I piszesz właśnie muzyka disco, a nie DISCO POLO. -,-
Na marginesie, nie tylko stacje radiowe - ale też telewizyjne mają kanały poświęcone temu gatunkowi.
Bycie DJ zobowiązuje do rozeznania.
Pozdrawiam. :-)
O tej wsi przepraszam i zwracam honor - mój błąd, a w związku z tym, że umiem przyznać się do błędu więc jeszcze raz przepraszam. Przeglądarka mi się troszeczkę zawiesiła i wyświetliłaś mi się ty, a ta wypowiedź miała być do "FabrykaUranu" za tą wypowiedź:
Moja droga koleżanko zgadam się z tobą w zupełności - Nie jest to samo, co 14 lat temu. Czasem fajnie sobie wrócić do tych hitów. Współczesna muzyka taneczna próbuje gonić rynek i nastawienie ludzi, tak aby ich płyty się sprzedawały.
Oczywiście każdy ma swoje zdanie i tak powinno być. Ja mam swoją opinię, że ten gatunek muzyki pnie się w górę, a natomiast ty uważasz, że to umiera. Bardzo twoją opinię szanuje. ;)
Tą muzyką się interesuję i fajnie mi się jej słucha. Natomiast przeważnie jak siadam za sterami w radiu to praktycznie gram muzykę POP i to co jest na TOP'ie. :) Również nie odbiegam od muzyki Klubowej.
Nawiązałaś też do tego, że nie tylko stacje radiowe, ale też telewizyjne - dziękuje tobie za przypomnienie, a o stacjach telewizyjnych niestety zapomniałem wspomnieć, ale wiem, że takie istnieją. :)