Mrówkojady nie mają zębów, a ich języki mierzą do 60 cm długości. Najdłuższy oficjalnie zmierzony język miał aż 90 cm.
dyskusja
lista tematów
Mrówkojady
Konto usunięte: Mrówkojady nie mają zębów, a ich języki mierzą do 60 cm długości. Najdłuższy oficjalnie zmierzony język miał aż 90 cm.
dyskusja
Tak sie sklada, ze akurat mrowkojady, to cos w czym sie lubuje (moj trzeci ulubiony temat rozmow, zaraz po malarstwie i nazizmie). Wiec tak, jak wiadomo milo jest gdy jakas czesc ciala jest dluga (akurat cos o tym wiem), natomiast u mrowkojadow ich dlugi jezyk jest konieczny do przetrwania, jako ze pozywiaja sie mrowkami, na co wskazuje nazwa tego zwierzecia. I to wlasnie tem temat chcialbym poruszyc. Jest mi niezmiernie przykro, ze bohater tej dyskusji zawdziecza swoja nazwe, temu co zjada. Pomijam nawet fakt, ze to dyshonor przejac nazwe od kogos, kto jest nizej w lancuchu pokarmowym. No pomysl sobie ze tak samo jest z naszym gatunkiem. Ze kiedys jakis neandertalczyk, mowi do swojego kumpla "Ty patrz, jacy ci homo costam to kretyni, zamiast sobie normalnie mamuta upolowac, to jedza jakies ziarna, az musze to nagrac, bo mi kumple w pracy nir uwierza."
- "Ty no hehe. Mam pomysla. Nazwijmy ich glutenojadami". Po czym faktycznie nazwa sie upowszechnila. Do czasu. Konkretnie do czasu, az zona znanego pilkarza nie postawilaby sobie za cel, odciac sie od grupy zacofanej czesci spolecznosci i utworzyc nowa rase nieglutenojadow. To bylby poczatek nowej ery. Zacheceni sukcesem nieglutenojadzi, postanowiliby pojsc o krok dalej i stworzyc rase niemamutojadow. Rasa mamutojadow okazalaby sie na tyle czupurna, ze zaczelaby zabraniac jedzenia innym obywatelom, tego co lubia. Wszystko w imie biednych zwierzat, ktore BEZ ZNIECZULENIA sa wysylane na rzez, zeby tamci mieli co jesc! Tak robia tylko bestie bez sumienia, inne zwierzeta przed pozarciem ofiary najpierw ja znieczulaja (raz tylko wyciekly foty jakiegos machajrodona, ktory bawil sie ofiara zanmi ja zabil. Na szczescie zostal ukarany). Tak pewnie by bylo, na szczescie nie dostalismy swojej nazwy po tym co jemy.