Ja jestem nieprzerwanie na Fotce od 2005. U mnie w mieście zlikwidowano tramwaje to jadę do Ciebie. Muszę się czepiać w obcym mieście.
lista tematów
Czep się tramwaju.
Acha to mieszkasz w Szczecinie! Niedawno pokazywali w TV reportaż jak któryś nagle zaczął gadać po niemiecku. Do nas na Śląsk tez przywożą takie Helmuty i przerabiają. Dorabiają fragment niskopodłogowy. Taki tramwaj to fabrycznie ma żywotność ze 30 lat z możliwością przedłużenia do 5o i nie ma tym nic niezwykłego.
Dzięki, sam robiłem ze statywu.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Konto usunięte: Niedawno pokazywali w TV reportaż jak któryś nagle zaczął gadać po niemiecku. Do nas na Śląsk tez przywożą takie Helmuty i przerabiają. Dorabiają fragment niskopodłogowy. Taki tramwaj to fabrycznie ma żywotność ze 30 lat z możliwością przedłużenia do 5o i nie ma tym nic niezwykłego.
Konto usunięte: ale kurcze.. W nich nie ma klimatyzacji. :-/ Ostatnio trafił się taki.. Dość, że upał to jeszcze grzał.. W sumie u mnie ciężko o klimatyzację w komunikacji miejskiej, oraz publicznej..
Nie jest to problem jednego miasta tylko mentalności polskiej i wszechoszczędności. U mnie w City od lat przy zamawianiu nowych autobusów z fabryki bierze się pojazdy bez klimatyzacji. Zaś te odkupione w których była klima mają nie czynną. Wiąże się to z kosztem utrzymania klimatyzacji.
Teoria forsowana przez przewoźników brzmi tak że wini są pasażerowi bo za często otwierają drzwi i mieszają powietrze. Gdzieś w necie były wypowiedzi w tym tonie że gdyby pasażerowie nie otwierali drzwi tak często to mieliby włączoną klimę.
Też muszę kupić nowy statyw bo połamałem na wyjeździe. Myślę nad takim magnetycznym, który można przyczepić do metalu ale nie wiem czy utrzyma moją cegłówkoaparatokamerę.
Konto usunięte: Nie jest to problem jednego miasta tylko mentalności polskiej i wszechoszczędności. U mnie w City od lat przy zamawianiu nowych autobusów z fabryki bierze się pojazdy bez klimatyzacji. Zaś te odkupione w których była klima mają nie czynną. Wiąże się to z kosztem utrzymania klimatyzacji.
Teoria forsowana przez przewoźników brzmi tak że wini są pasażerowi bo za często otwierają drzwi i mieszają powietrze. Gdzieś w necie były wypowiedzi w tym tonie że gdyby pasażerowie nie otwierali drzwi tak często to mieliby włączoną klimę.
Nie rozumiem po co sprzęt który nie jest w pelni sprawy w funkcje ktore posiada. Dobrze ze chociaż bilety sa w normalnej cenie, w porównaniu z Poznaniem to u mnie tanioszka, ale tam klima i nowiuskie autobusy i tramwaje.
Konto usunięte: Też muszę kupić nowy statyw bo połamałem na wyjeździe. Myślę nad takim magnetycznym, który można przyczepić do metalu ale nie wiem czy utrzyma moją cegłówkoaparatokamerę.
Podaje definicję: Hansowo - miejscowość w której mieszkają co najmniej dwie osoby o imieniu Hans.
Na pewno Owadzik znasz takie miejscowości ;)
Dokładnie tak.
Konto usunięte: Sytuacja z dzis, dwa tramwaje, dwa autobusy, w zadnym nie bylo klimatyzacji, tramwaje stare niemieckie rupcie a autobusy nowe solarisy. Nie wiem jaki problem wlaczyc klimatyzację, to jest żałosne..
Problem jest taki jak opisałem. Dodatkowo nie mam pewności czy wiesz co to jest ta klimatyzacja. To jest dodatkowy układ, oprócz nawiewu i ogrzewania, który trzeba serwisować stale co roku. Klimatyzacja przydaje się tylko w dni deszczowe gdy trzeba odparować wilgoć i gdy jest powyżej 22 oC. W pozostałe dni roku nie jest konieczne jej posiadanie. Więc z oszczędności się jej nie montuje we wszystkich pojazdach.
O tramwajach miejskich rozmawiamy. Znam jeszcze tramwaj wodny na Wiśle ale innych nie znam.
BombowcaKierowca: Na pewno Owadzik znasz takie miejscowości ;)
Nadal nie kumam, chodzi o miejscowości w moich okolicach :) BombowcaKierowca: O tramwajach miejskich rozmawiamy.
Aha :) BombowcaKierowca: Znam jeszcze tramwaj wodny na Wiśle ale innych nie znam.
Ja niestety nie znam innych.@:
Nadal nie kumam, chodzi o miejscowości w moich okolicach :) BombowcaKierowca: O tramwajach miejskich rozmawiamy.
Aha :) BombowcaKierowca: Znam jeszcze tramwaj wodny na Wiśle ale innych nie znam.
Ja niestety nie znam innych.@: