1.
2.
Usiedlismy z nasza jedenastoletnia corka przy stole i staralismy sie jej logicznie wytlumaczyc, ze bez doswiadczenia i odpowiedniego zabezpieczenia finansowego nie moze sama wychowac dziecka.
Poza tym jego rodzice omal nie zwariowali jak szukali go w parku.
3.
4. opowiem wam teraz historie z reala:
Moja babcia ma jakies 60 lat, w sumie wiecej, ale to niewazne. Ja z moim rodzenstwem od dobrych pieciu lat mieszkamy w uk - jednak moj brat, jako ze w tym roku konczy dopiero 16scie lat, wedlug polskiego prawa musi uczeszczac do szkoly, wiec co roku moi rodzice sa zmuszeni brac zaswiadczenie ze szkoly w uk i zanosic je do urzedu w polsce, ze faktycznie do szkoly chodzi.
jakos 2 tygodnie temu nadszedl ten czas, ze moja babcia dostala list, ze potrzebuja zaswiadczenia ze moj brat chodzi do szkoly. zadzwonila wiec do mojej mamy i mowi jej o calej sytuacji, na co moja mama ze chwilowo nie ma urlopu i bedzie w polsce w lipcu, wiec wtedy dostarczy zaswiadczenie.
no wiec moja babcia poszla do urzedu w polsce i mowi do goscia:
''dzien dobry nazywam sie jacek xyz, przyszedlem powiedziec ze na razie nie moge dostarczyc zaswiadczenia o tym, ze uczeszczam do szkoly, poniewaz nie bedzie mnie w polsce do lipca''
na to gosciu po drugiej stronie biurka: ''jak imie?''
''jacek xyz''
''a data urodzenia''
''pierwszy maja dziewiecdziesiatego piatego''
na co gosciu popatrzyl sie na moja babcie i mowi:
''ale tysiac dziewiecset?''
sikam.
5.
6.
Kobieta: Jakiego koloru sa moje oczy?
Mezczyzna: 34C
7.
Moja ciezarna dziewczyna bedzie miala dzisiaj aborcje.
Ale nic jej nie mowcie, to niespodzianka.
8.
Moja zona wlasnie spytala: ''co chcesz dostac na dzien ojca''
''chce by obciagnela''
''haha, ale ja sie pytam, co chcesz od naszej corki''
wkurza mnie, ze musze sie caly czas powtarzac.
9.
10.
Wiadomosci BBC: wzrastaja pytania, dlaczego specjalistyczny sprzet wyszukujacy bomby bue znalazl falszywej bomby na samolocie z Londynu do Istanbulu.
e? - moze dlatego ze to nie byla bomba?
11.
Czytalem ostatnio w gazecie o corce, ktora kazala placic wlasnemu ojcu za seks z nia. to bylo obrzydliwe - co to za corka, co kaze placic wlasnemu ojcu??
12.
Najprawdopodobniej nie powinienem byl wczoraj wracac po pijaku samochodem do domu z knajpy...
zwlaszcza, ze przyszedlem tam na nogach...
13.
Przysieglem zone, ze juz nigdy jej nie uderze, ze znajde prace i ze bede razem z nia wychowywal prawidlowo nasze dzieci.
Lzy szczescia pociekly po jej twarzy - ten moment szczescia, ktory zostanie w jej myslach na zawsze...
Ten moment, w ktorym krzyknelem ''prima aprilis'' i strzelilem jej strzal prosto w pysk!
Nabiera sie na ten zart co roku.
14.
15.
Pozdrawiam, Agus :D