Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej ostrzega przed intensywnym wiatrem mieszkańców południowych krańców Polski - woj. dolnośląskiego, opolskiego, małopolskiego oraz podkarpackiego. Synoptycy podają, że prędkość wiatru może miejscami osiągnąć nawet 100 km/h.
Formowicze, watry/wichury wyrządziły już jakieś szkody w waszych miejscowościach np : Zerwane dachy, awarie prądu, powalone drzewa, lub jakiś inne szkody.
Możecie również wrzucać fotki, jakich zniszczeń dokonały wichury w waszych miejscowościach.
lista tematów
Wichury w Polsce! strona 1 z 2
HardStyle
Poważnie sądzisz ,że ktoś wrzuci zdjęcie własnego zniszczonego mienia ? Tylko pismaki żerują na nieszczęściu innych,w sumie za to im płacą.
Nie chodzi o to by wrzucać zdjęcia tylko np opisanie jaka jest lub była sytuacja lub gdzie wiało najmocniej
Wow przekonałeś mnie ,teraz Ci opiszę ze szczegółami co zostało z dobytku mojego życia po katakliźmie.
Owad: mieszkańców południowych krańców Polski - woj. dolnośląskiego, opolskiego, małopolskiego oraz podkarpackiego.
Ominęłeś województwo śląskie!
Dostałem ostrzeżenie 9 marca rano na komórkę od RCB.
W Katowicach dziś pomiędzy Centrum i Ligotą powalone na tory były drzewa. Przez co pociągi międzynarodowe nadrabiały drogi przez Kędzierzyn-Koźle (województwo Opolskie) jakieś 50 km drogi. Na Mazowszu też wiało ostatnio. Widziałem poprzewracane znaki tymczasowe na S8 i je zgłosiliśmy bo zachodziły na jezdnię. Już je ustawili. Na sąsiedniej posesji połamane dachówki leżą. Więcej nie widziałem.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Fakt, zapominałem o śląskim.
DyktatorMody: W Katowicach dziś pomiędzy Centrum i Ligotą powalone na tory były drzewa. Przez co pociągi międzynarodowe nadrabiały drogi przez Kędzierzyn-Koźle (województwo Opolskie) jakieś 50 km drogi. Na Mazowszu też wiało ostatnio. Widziałem poprzewracane znaki tymczasowe na S8 i je zgłosiliśmy bo zachodziły na jezdnię. Już je ustawili. Na sąsiedniej posesji połamane dachówki leżą. Więcej nie widziałem.
W mojej miejscowość w Kalwaria Zebrzydowska, to sąsiadce urwało pół dachu. Również w Wadowicach wichura uszkodziła 5 budynków jak narazie tyle zostało naliczinych
Jak i również pozrywane reklamy
HardStyle