Jak myslicie jakie były prawdziwe motywy mordercy?
Mogła to być zemsta mafii?
Morderstwo Adamowicza strona 4 z 5
Mieli 5 lat na wyszkolenie,wozili go na "terapie",nikt nie wie jak one wyglądały.
Dziwne z tym jego nazwiskiem,w końcu jak on się nazywa,Wilmont czy Miłosz,na scenie wykrzykiwał że Miłosz.
Hipotetycznie przypadek ten jest b.podobny do zabójstwa RK.... Sirhan Sirhan to dane zabójcy składające się z dwóch imion...Pełne dane zabójcy z Gdańska, to Stefan Miłosz Wilmont. On na scenie podał Stefan Miłosz-dane składające się z dwóch imion.... Przy rozdwojeniu jaźni z powodzeniem mogą funkcjonować obie osobowości... na scenie była druga osobowość"włączona" do tej konkretnej roli. Odegrała scenę przed publicznością i więcej "włączona" nie zostanie. Dlatego w każdym takim przypadku mowi się o jednorazowym "incydencie" który więcej się nie powtórzy! Jeden z portali zwrócił uwagę na taki szczegół podczas światełka .... w czasie kiedy pada słowo.... miłość....w tle można usłyszeć drugi głos z zawołaniem Miłosz.... to słowo jakby go "odpaliło". On na to słowo zareagował i ruszył do ataku. W każdym tego typu przypadku- brak jest motywu zbrodni i ataku na konkretną osobę...! Zeby uwiarygodnić zabójcę i odsunąć podejrzenia od mocodawców którzy za nim stoją i do tego ataku przygotowywali go latami.... trzeba ten motyw stworzyć sztucznie! To cała otoczka i narracja jaką buduje się wokół tego zdarzenia i w każdym tego typu ataku na polityka... budowana jest narracja mordu politycznego, z nienawiści, antysemickiego
https://www.youtube.com/watch?v=1UrWb00PRGI
W tym klipie jest fragment poświęcony dyskusji o tym zajściu itp
Widziałem to nagranie,Adamowicz siedzi i trzyma się za brzuch,drugą rękę daje znak,jakby nic sie nie stało.Krwi nie widać.Wydawać by się mogło że dostał z pięści w brzuch.
Film już zdjęto,pono tefałen rości sobie do niego prawa
Facet ugodzony nożem w serce powinien tryskać krwią tętniczą. Uszkodzenie niewielkiej tętnicy powoduje trudny do zachamowania krwotok, a co mowic o przebitym sercu, przeponie...
Rany kłute nie krwawią, gdy przedmiot pozostaje w ranie. Nie wiem, lekarzem nie jestem ale wydaje mi się, ze cos tam powinno leciec. Szok, adrenalina moze sprawic, ze zraniony nie zdaje sobie do konca sprawy z tego co sie stało ale chyba krwotoku nie zatrzyma. Moze jest na sali lekarz i rozwieje nasze wątpliwosci?
Widział ten filmik, nawet mam ściągnięty na dysk ten urywek, bo nagle tvn upomniał się o prawa autorskie do nagrania, nie wiem dlaczego no ale....i powiem tak.... kolejne teorie spiskowe jakoby Adamowicz żył to wg mnie stek bzdur! I już wyjaśniam dlaczego!
Po 1. Analizując film klatka po klatce widać wyraźnie spływającą po ręce Adamowicza krew najprawdopodobniej z ran zadanych w okolicach serca(pozycja w jakiej siedzi na to wskazuje) Całość tego filmiku to około 1- 2 minuty..! Filmik nie bez powodu znika i został okrojony do tego momentu. Cały problem to akcja ratunkowa i słuszność reanimacji i resuscytacji tak, czy nie, dobrze, ze reanimowali, czy popełnili błąd i uciskaniem klatki piersiowej przyśpieszyli śmierć wypompowując z niego krew. Już wyjaśniam... Od momentu zatrzymania akcji serca i akcji oddychania do momentu przyjazdu karetki minęło jakieś 7-8 minut(wg zeznań świadków) po tym czasie, po tych 7 minutach następuje śmierć pnia mózgu i niedotlenienie pozostałych organów i lekarz który przyjechał wraz z karetką mógłby właściwie uznać zgon Adamowicza. Podjęcie decyzji o reanimacji niewiele dawała, ale w tej sytuacji potencjalnie zwiększała szansę na utrzymanie go przy życiu do czasu przybycia specjalistów z odpowiednim sprzętem! Reanimować, bo tak, czy tak pogotowie nie dojedzie na czas i tak zgon i tak zgon, i tak trup i tak trup, a warto podjąc ryzyko i to po części się im udało bo na chwilę wrócił oddech i akcja serca na tyle, że dało się go przetransportować do szpitala! No i o co chodzi w filmiku kasowanym...?! O ochronę, a w tym przypadku obronę nie kogoś innego jak właśnie Owsiaka bo co pokazuje filmik...?!Adamowicz tuż po ataku był w miarę dobrej formie, komunikatywny, reagował jeszcze przez około 2 minut na otoczenie, krew gromadziła się w dużej mierze w komorach wewnątrz ciała, w worku osierdziowym, jamie brzusznej, płucach.. Gdyby Owsiak zgłosił Światełko jako imprezę masową, zmuszony byłby przepisami do poinformowania o tym wszystkich służ... policji, straży, służby granicznej, służb medycznych w tym szpitala i pogotowia, musiałby wyznaczyć miejsce dla karetki i ta karetka stałaby tam przez całą imprezę i czekała na taki jak ten, lub inny wypadek.Reakcja byłaby natychmiastowa, natychmiast pojawiłby się lekarz i przetransportował go do karetki w której specjalistyczny sprzęt do ratowania w tego typu przypadkach się znajduje i te 7 minut ratowało mu życie, bo mniej więcej tyle, o te 7 min oddalony był najbliższy szpital od miejsca zdarzenia! Owsiak zgłosił TYLKO zajęcie pasa ruchu drogowego i tym samym ominął wszystkie służby w tym służby medyczne, a Adamowicz wyraził na to zgodę! Co stara się ukryć tvn?!Odpowiedzialność i zaniedbania Owsiaka podczas zgłoszenia i przygotowania imprezy masowej! Filmik trwa około 2 min, pozostały czas, czas od ataku a już wiemy ze około 2 minut jeszcze jest kontaktowy i utrzymuje się "na nogach" do momentu przyjazdu pogotowia i wejścia lekarza na scenę jest wycięty! Prawdopodobnie przyjazd karetki trwał dłużej niż jak podają świadkowie, jak owo 7-8 minut!
W tym przypadku odpowiedzialność za śmierć Adamowicza ponosi tylko Owsiak i nie można mówić o śmierci na tle politycznym! Odpowiedzialnością za szereg zaniedbań i kombinatorstwo można obarczyć tylko Owsiaka i po części Adamowicza, bo wyraził zgodę na takie postępowanie! Gdyby doszło do ataku na kogoś innego, reakcja byłaby podobna ale winni byliby Owsiak i Adamowicz a nie ekipa rządząca jak próbuje się to przedstawić w tvn
http://185.181.10.143/swKZBPF5QrHB-apG.mp4
Moje domysły poszły w diabli hmmm rany i to co działo się na stole operacyjnym można wysnuć że rannego z z pola bitwy wojennej się tak opatruje , hmmm samo to że 41 jednostek przetoczono hmm poprawcie mnie ale zdaje mi się że ta scena powinna być zalana krwią a gość trzyma się za brzuch i nawet kapki nie ma