Cześć! :)
Porozmawiajmy przez chwile, o tym, czym oddychamy :)
W Krakowie, piekny, cieply, sloneczny, moznaby powiedziec, ze mimo poznej jesieni iscie wiosenny dzien...
Jako, ze sezon na smog w pelni, sprawdzam jakosc, powietrza... A moim ocza ukazuje sie taki oto widok :(
Pytania:
1. W Waszych miejscowosciach tez wystepuje zjawisko smogu?
2. W Waszej okolicy podejmowane sa jakies dzialania majace na celu poprawe jakosci powietrza?
3. Zwracacie uwage na to czym oddychacie? - np. unikacie dlugiego przebywania poza domem, gdy sa wyokie stezenia pylow?
4. Zdarzylo sie Wam kiedys zrezygnowac z jakiejs formy aktywnosci ze wzgledu na komunikaty, ostrzezenia o niekorzystnych warunkach?
Mile widziane info, jak dzis u Was z powietrzem ;)
lista tematów
SMO(G)K
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
BujajacaWoblokachh: 4. Zdarzylo sie Wam kiedys zrezygnowac z jakiejs formy aktywnosci ze wzgledu na komunikaty, ostrzezenia o niekorzystnych warunkach?
Nie. Zachodziłem w krótkich spodenkach i koszulce na orlik przy -20. Tylko nie było tam chętnych na granie. Ci co przychodzili mieli mnie za szaleńca. :(
Nie mam pojęcia ale smogu nie widać.
BujajacaWoblokachh: W Krakowie, piekny, cieply, sloneczny, moznaby powiedziec, ze mimo poznej jesieni iscie wiosenny dzien
Po 20:07 Godzi. ty to dniem zwiesz
No super a mnie zawsze uświadamiano że to wieczór
U mojego sąsiada znad naprzeciwka kilka wieczorów wstecz od wczorajszego wieczora tak piździło dymem z komina że hoho niechciałabyś tego widzieć co on tam palił w tym piecu
Halko!
Jak część z Was wie (albo i nie) mieszkam na Pomorzu, w dodatku w miejscu całkowicie otoczonym lasami, więc powietrze u mnie jest naprawdę czyste
BujajacaWoblokachh: W Waszej okolicy podejmowane sa jakies dzialania majace na celu poprawe jakosci powietrza?
Z tego co wiem, to było kilka kampanii skierowanych do ludzi palących w piecach odnośnie szkodliwości palenia odpadami. Ludzie serio potrafią palić plastikowymi butelkami czy ubraniami z poliestru
BujajacaWoblokachh: Zwracacie uwage na to czym oddychacie? - np. unikacie dlugiego przebywania poza domem, gdy sa wyokie stezenia pylow?
Nie mam tego problemu. Gdybym miała, pewnie nie wyszłabym z domu
BujajacaWoblokachh: Zdarzylo sie Wam kiedys zrezygnowac z jakiejs formy aktywnosci ze wzgledu na komunikaty, ostrzezenia o niekorzystnych warunkach?
J.w.
nie dziwie im się
Pomyslalabym to samo o Tobie :P
i tak i nie.
Przy wysokich stezeniach bywa widoczny np. z lekko wzniesionego terenu. czesto tez wystepuje w polaczeniu z mgla
Desur, chyba za kazdym razem piszac posta zastanawiasz sie do czego sie przyczepic.
Konto usunięte: U mojego sąsiada znad naprzeciwka kilka wieczorów wstecz od wczorajszego wieczora tak piździło dymem z komina że hoho niechciałabyś tego widzieć co on tam palił w tym piecu
Zdecydowanie nie chcialabym tego widziec :)
a tym bardziej wachac...
Prawie jak u nas...
Konto usunięte: Jak część z Was wie (albo i nie) mieszkam na Pomorzu, w dodatku w miejscu całkowicie otoczonym lasami, więc powietrze u mnie jest naprawdę czyste
Szczesciara :D
U Was praktycznie nie ma smogu...
Ogolnie cale wybrzerze pod tym wzgledem ejst uprzywilejowane :)
Konto usunięte: Z tego co wiem, to było kilka kampanii skierowanych do ludzi palących w piecach odnośnie szkodliwości palenia odpadami. Ludzie serio potrafią palić plastikowymi butelkami czy ubraniami z poliestru
albo meblami ze sklejki
Ja ograniczam wyjscia do minimum
Oczyszczacz powietrza w mieszkaniu chodzi pelna para praktycznie 24 na dobe
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
Z tego to słyszałem w TV to jakoś powietrz się poprawiała w Krakowie ale to było z 4 miesiące temu. Ale jak widać po obrazku to ponownie SMO(G)K powrócił. Tak jak pisałaś sezon na SMO(G)K i obraz jej jaki jest.
W Erfurcie tego nie widzę jak i również na wsiach, zero ulatniającego się dymka z kominków. Jeżeli chodzi o samochody to również tego się nie odczuwa. Jeżeli byłem na wakacjach w PL to jadąc chociażby do najbliższego mi miasta (Wadowice) to już SMO(G)K był wyczuwalny.
BujajacaWoblokachh: 2. W Waszej okolicy podejmowane sa jakies dzialania majace na celu poprawe jakosci powietrza?
Nie. P.S: jedynie w moich okolicach to chcą się pozbyć (Ciapatych) takie tylko działania mają.
Nie, tak prze tym człowiek całkowicie się nie uchroni, ani maseczki nie całkowitej ochrony.
HardStyle
Nikt nie rozumie człowieka zimnolubnego, posiadającego tak ciepłą krew do swojej pasji.
BujajacaWoblokachh: i tak i nie.
Przy wysokich stezeniach bywa widoczny np. z lekko wzniesionego terenu. czesto tez wystepuje w polaczeniu z mgla
Jakoś nie za bardzo zwracam uwagę na takie rzeczy. Mi się tam po mieście chodzi normalnie, chociaż ludzie mogliby mniej śmiecić.