BabaxJaga
BabaxJaga
  23 srpna 2018 (pierwszy post)
"Wyklinam was!". Przepędzili proboszcza, rzucił na nich "klątwę"

Osoby, które utrudniały mi życie, wyklinam. A stołu, przysięgam, że nie zabrałem - powiedział proboszcz podczas mszy i wyjechał na zawsze. Dwa tygodnie później biskup zdjął klątwę, ale we wsi już źle się zadziało.

To była msza piątkowa i kościół w Łobodnie świecił pustkami. Ale wieść o klątwie rozeszła się po wsi. Ludzie zadrżeli. Tysiąc ośmiuset, odejmując tych, którzy do końca bronili proboszcza.
Młodsi zadrżeli z oburzenia, bo już nie wierzą w klątwy. Starzy zbierali się po domach w lęku, co teraz będzie. Najbardziej współczuli rodzinie zmarłego, za którego odprawiana była ta msza.
- Osoby, które utrudniały mi życie, wyklinam - powiedział proboszcz do mikrofonu.
- A stołu, przysięgam, że nie zabrałem - dodał. Ukląkł przed ołtarzem, uniósł pięść i powtórzył: przysięgam.
Był 29 czerwca 2018 roku. Tego dnia proboszcz bez pożegnania wyjechał z Łobodna na zawsze
.

a tu ciąg dalszy, materiał jest po prostu boski, miłosiernie zapraszam

http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/wyklinam-was-przepędzili-proboszcza-rzucił-na-nich-klątwę/ar-BBM4Zti?ocid=ientp#page=1

Jak wam się podoba taki ksiądz i jego morale?
Dla mnie cud, miód i malina, przynajmniej dobrodziej nie owijaL w bawełnę, owszem, powołanie to rzecz święta, ale samą posługą człek nie wyżyje, a te wredne "parafiany" nie dość, że skąpiły marnego grosza, to jeszcze bezczelnie z ciepłej posadki sługę pańskiego wykopały, oj będą wściekle smażyć się w piekle.
kolorowy111
kolorowy111
  25 srpna 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: Albo jesteś taki albo udajesz. Ja myślałem że cmentarze to teren parafii, z wyjątkiem cmentarzy komunalnych. Ale nie sadzę żeby tam komuś przeszkadzało. Co innego urzędy państwowe.

Zeby spełnić Pana zachcianke to trzeba konstytucje zmienić a do tego potrzeba 3/4 głosów w sejmie a to nie wykonalne. Taką konstytucje ma tylko Słowenia i Francja gdzie zamiast neutralnosci jest zapisana świeckość.

BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie: Daj głupiemu tysiąc rozumów, a on będzie wolał swój własny.

hejt i braku argumentoza
BabaxJaga
BabaxJaga
  26 srpna 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: Będzie handlować meblami z plebanii

a jak się skończą?

Konto usunięte
Konto usunięte: I to wszystko pod jasną górą się rozgrywa eh tak to jest już z narzuconą wiarą nie każdemu dogodzi

każdy niech się uszczęśliwia na swoja modłę bo odgórnie wychodzi durnie

Konto usunięte
Konto usunięte: Herezja!!!

Alzheimer!!!

Konto usunięte
Konto usunięte: W Polsce nie ma obowiązku przynależności do Koscioła

zdecydowanie Alzheimer, i to zaawansowane stadium
a tak z innej beczki, o boski Mariomagdalenie, co sądzisz o "Spotlight"?
DyktatorMody
Reputacja: -231 | BluzgometrTM: 0
DyktatorMody
  26 srpna 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak się skończą?

Ja bym się nie obawiał. Ksiądz przedsiębiorczy a wierni zawsze coś przyniosą.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
BabaxJaga
BabaxJaga
  31 srpna 2018
zalecałabym daleko posuniętą ostrożnośc, wierni coraz głośniej pyszczą, na tacę coraz bardziej skąpią, donosy coraz chętniej do kurii piszą
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.