Minini
Minini
  2 lutego 2018 (pierwszy post)

Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?

Nappa
Nappa
  2 lutego 2018

Jak zawita u ciebie sam po to tak, jeżeli nie przyjdzie po to w przeciągu miesiąca to oddaj cichu biednym lub wywal na śmietnik.

Minini
Minini
  2 lutego 2018

Tylko ze on raczej nie pamięta o tych rzeczach

Nappa
Nappa
  2 lutego 2018
Minini
Minini: Tylko ze on raczej nie pamięta o tych rzeczach

To zrób tak jak pisałem, lepsze rzeczy oddaj potrzebującym a resztę na śmietnik :afro:
O5O
O5O
  2 lutego 2018
Minini
Minini: Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?
Tak, w końcu nie należą do Ciebie. Szczególnie zdjęcia z dzieciństwa.
Minini
Minini: Tylko ze on raczej nie pamięta o tych rzeczach
Ja bym spakowala w karton i wysłała na koszt adresata. ;-)
openworkboy
openworkboy
  2 lutego 2018

Oczywiście że oddać to nie są Twoje rzeczy,, żebyś sie nimi rozporządzała. Nad czym Ty sie zastanawiasz jeszcze?

DyktatorMody
Reputacja: -231 | BluzgometrTM: 0
DyktatorMody
  3 lutego 2018
Minini
Minini: Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?

Oczywiście ze powinnaś mu oddać. Zwłaszcza zdjęcia z dzieciństwa. Dziewczynę może mieć lepszą a dzieciństwo tylko jedno.

Jak już napisano przywłaszczenie cudzych rzeczy nie jest zgodne z prawem, niezależnie od wartości. O ubrania możesz zapytać czy będzie je nosił ale zdjęcia pewnie będzie chciał.

Jedynie pamiątki które dostałaś od niego możesz wyrzucić lub zachować.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Erf
Erf
  3 lutego 2018

Serio o takie rzeczy trzeba pytać? :and:
Oddej mu to wszystko. To że się z kimś rozstało nie oznacza, że trzeba robić sobie jakoś na złość, a zdjęcia z dzieciństwa to raczej ważna pamiątka i taka której raczej nie da się odtworzyć, jeśli to zdjęcia z kliszy jeszcze. Eh.

BabaxJaga
Reputacja: -2128 | BluzgometrTM: 15
BabaxJaga
  4 lutego 2018
Minini

to się rozumie samo przez się, będziesz fair wb niego i siebie samej

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak zawita u ciebie sam po to tak, jeżeli nie przyjdzie po to w przeciągu miesiąca to oddaj cichu biednym lub wywal na śmietnik.

Irys dodaj, jak zawita do ciebie z kwiatami, jak bez to wywal go na śmietnik lub po cichu oddaj go biednej

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja bym spakowala w karton i wysłała na koszt adresata. ;-)

koniecznie za zwrotnym potwierdzeniem odbioru

Konto usunięte
Konto usunięte: Dziewczynę może mieć lepszą

albo i gorszą, przecież nie można wykluczyć, że dupnie

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak już napisano przywłaszczenie cudzych rzeczy nie jest zgodne z prawem, niezależnie od wartości

tak, i może ją pozwać do sądu o zwrot, tak jak Haidar Dodę, powinna być czujna

Konto usunięte
Konto usunięte: O ubrania możesz zapytać czy będzie je nosił

Rychu, a jak tak, to powinna je uprać i uprasować czy nie?

Erf
Erf: Oddej mu to wszystko

nic nie oddewej, sprzedej

moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM

DyktatorMody
Reputacja: -231 | BluzgometrTM: 0
DyktatorMody
  4 lutego 2018
BabaxJaga
BabaxJaga: że dupnie

He, że co?

BabaxJaga
BabaxJaga: Rychu, a jak tak, to powinna je uprać i uprasować czy nie?

No chyba trzymał czyste ubrania u niej a jeśli do prania to co to za bałaganiara która trzyma brudne pranie.

Prasować w żadnym wypadku gdyż to może być obciach dla faceta w uprasowanej koszulce :>!
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Jozef84
Jozef84
  5 lutego 2018

Wszystko zależy od intencji i Twojego uczucia do tego chłopaka. Mnie na ogół pamiątki po byłych bolą, więc w przypływie emocji wyrzucam, czułem wtedy radość/uwolnienie od tej osoby ale czasem żałowałem. :) Moją jedyną pamiątką są dobre wspomnienia, negatywne wyparłem z pamięci i chyba to jest w tym najważniejsze. Bo po co rzeczy materialne zachowywać? Trzeba żyć dalej, przebaczyć aby kochać z większą mocą. :)

MiloscBogaaa
MiloscBogaaa
  9 lutego 2018
Minini

tak bo bedziesz nieszczesliwa w nowym zwiazku bo jego energia nadal bedzie na ciebie wpływac 263a
MiloscBogaaa
MiloscBogaaa
  9 lutego 2018

a najlepiej to spalic, w intencji odciecie wiezow d83dde18

MiloscBogaaa
MiloscBogaaa
  9 lutego 2018

Ja osobiscie bym spalił, gdyz te przedmioty mają twoją energie to tak jak by były czescią ciebie, a to połaczenie nadal zostanie a to moze wpływac bezposrednio na twoj i jego przyszyły zwiaze, zawsze nalezy przerwac wszelkie nici wiazące nas z przeszłymi zwiazkami, na poziomie mentalnym, emocjonalnym bo to zawsze bedzie miało wpływ na nasze teraz, na harmonie naszego teraz d83dde18

MiloscBogaaa
MiloscBogaaa
  9 lutego 2018

Nalezy rozstawac sie w harmonii, bez zadnych pretensji, w pełnej akceptacji tego co jest i jak jest, trzeba byc poza grami osobowosci, silny duchem zawsze jest poza tymi grami odbywającymi sie w czasie i wszystkie traktuje jako cenne doswiadczenie, lekcje, jezeli tylko bedzie wstanie sobie uswiadomic to czego one go nauczyły, a zeby to stwierdzic trzeba patrzec na nie z poziomu serca czyli z poza osobowosci, dualnosci, własnie z poziomu serca (duszy) tak sie postrzega a to nie wiaze nas z kajdanami emocjonalnych i mentalnych gier jakie odbywają sie na poziomie osobowosci (gier iluzji) :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.