Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?
Rzeczy strona 1 z 2
Jak zawita u ciebie sam po to tak, jeżeli nie przyjdzie po to w przeciągu miesiąca to oddaj cichu biednym lub wywal na śmietnik.
Oczywiście że oddać to nie są Twoje rzeczy,, żebyś sie nimi rozporządzała. Nad czym Ty sie zastanawiasz jeszcze?
Oczywiście ze powinnaś mu oddać. Zwłaszcza zdjęcia z dzieciństwa. Dziewczynę może mieć lepszą a dzieciństwo tylko jedno.
Jak już napisano przywłaszczenie cudzych rzeczy nie jest zgodne z prawem, niezależnie od wartości. O ubrania możesz zapytać czy będzie je nosił ale zdjęcia pewnie będzie chciał.
Jedynie pamiątki które dostałaś od niego możesz wyrzucić lub zachować.
Serio o takie rzeczy trzeba pytać?
Oddej mu to wszystko. To że się z kimś rozstało nie oznacza, że trzeba robić sobie jakoś na złość, a zdjęcia z dzieciństwa to raczej ważna pamiątka i taka której raczej nie da się odtworzyć, jeśli to zdjęcia z kliszy jeszcze. Eh.
to się rozumie samo przez się, będziesz fair wb niego i siebie samej
Irys dodaj, jak zawita do ciebie z kwiatami, jak bez to wywal go na śmietnik lub po cichu oddaj go biednej
koniecznie za zwrotnym potwierdzeniem odbioru
albo i gorszą, przecież nie można wykluczyć, że dupnie
tak, i może ją pozwać do sądu o zwrot, tak jak Haidar Dodę, powinna być czujna
Rychu, a jak tak, to powinna je uprać i uprasować czy nie?
nic nie oddewej, sprzedej
moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM
Wszystko zależy od intencji i Twojego uczucia do tego chłopaka. Mnie na ogół pamiątki po byłych bolą, więc w przypływie emocji wyrzucam, czułem wtedy radość/uwolnienie od tej osoby ale czasem żałowałem. :) Moją jedyną pamiątką są dobre wspomnienia, negatywne wyparłem z pamięci i chyba to jest w tym najważniejsze. Bo po co rzeczy materialne zachowywać? Trzeba żyć dalej, przebaczyć aby kochać z większą mocą. :)
Ja osobiscie bym spalił, gdyz te przedmioty mają twoją energie to tak jak by były czescią ciebie, a to połaczenie nadal zostanie a to moze wpływac bezposrednio na twoj i jego przyszyły zwiaze, zawsze nalezy przerwac wszelkie nici wiazące nas z przeszłymi zwiazkami, na poziomie mentalnym, emocjonalnym bo to zawsze bedzie miało wpływ na nasze teraz, na harmonie naszego teraz
Nalezy rozstawac sie w harmonii, bez zadnych pretensji, w pełnej akceptacji tego co jest i jak jest, trzeba byc poza grami osobowosci, silny duchem zawsze jest poza tymi grami odbywającymi sie w czasie i wszystkie traktuje jako cenne doswiadczenie, lekcje, jezeli tylko bedzie wstanie sobie uswiadomic to czego one go nauczyły, a zeby to stwierdzic trzeba patrzec na nie z poziomu serca czyli z poza osobowosci, dualnosci, własnie z poziomu serca (duszy) tak sie postrzega a to nie wiaze nas z kajdanami emocjonalnych i mentalnych gier jakie odbywają sie na poziomie osobowosci (gier iluzji) :)