Masz przyjaciela/przyjaciółkę z którymi to rok czasu i dłużej nie tylko rozmawiasz ale piszecie ze sobą smsy. Codziennie na dzień dobry zapytać się jak zleciała nocka i życzyć miłego dnia oraz wieczorem zapytać się jak minął dzień oraz powiedzieć dobranoc.
- Czy według Was nie jest to głupotą przykładowo gdy osoby powyżej 30 lat piszą do siebie takie smsy? Co zrobić w sytuacji gdy dany przyjaciel bądź przyjaciółka niewiele ma do powiedzenia w życiu, Ty nie wiesz na jakie tematy rozmawiać i nawet nie wiesz o co pytać? - Przyznam szczerze że gdy codziennie o tej samej porze przyjaciółka pyta się czy robię kolację i siedzę z dzieciakami przy lekcjach to szlag mnie trafia, a ja na dobrą sprawę sama nie wiem o co ją pytać.Wiele powiedziałyśmy sobie, na wiele pytań odpowiada tylko TAK/NIE, ciężko cokolwiek wyciągnąć z niej. Sama nie wiem o czym rozmawiać i pisać. Jak Wy postępujecie w takich sytuacjach?
lista tematów
Sms od/do przyjaciela
Konto usunięte: Przyznam szczerze że gdy codziennie o tej samej porze przyjaciółka pyta się czy robię kolację i siedzę z dzieciakami przy lekcjach to szlag mnie trafia,
Zapytaj się jej czy ma jakąś nową taśmę bo ta cie już znudziła.
Jak przyjaciel domnie dzwoni to nie odbierama tel bo wiem że będzie gadał głupoty, albo jak odbiorem mówie w trakcie rozmowy że mnie tata woła po coś, albo że muszę już kończyć. A co do sms to nie mam kłopotu dostaje tylko np - jedziemy gdzie na , idziemy na ,to tylko wtedy odpisuje, a takie jak tam, co robisz to nie odpisuje.
To już przesada, żeby komuś pisać dzień w dzien ten sam sms. Po prostu wniosek taki, że spotkały się dwie osoby, które nie mają o czym ze sobą rozmawiać. Najczęściej przyczyną taką jest duża różnica wieku lub dwa różne charaktery ludzkie - jeden rozrywkowy nie mający czasu na nic a drugi charakter to osoba która ma za dużo czasu wolnego. I zarówno osoba rozrywkowa nie będzie miała o czym rozmawiać z tą co ma dużo czasu i na odwrót.
Konto usunięte: Jak przyjaciel domnie dzwoni to nie odbierama tel bo wiem że będzie gadał głupoty, albo jak odbiorem mówie w trakcie rozmowy że mnie tata woła po coś, albo że muszę już kończyć. A co do sms to nie mam kłopotu dostaje tylko np - jedziemy gdzie na , idziemy na ,to tylko wtedy odpisuje, a takie jak tam, co robisz to nie odpisuje.
Dzieciaku... nie masz najmniejszego pojęcia czym jest przyjaźń...