A on okrył swe swiatło cieniem, by przyjsc do mnie i sprawdzic czy moja siła w sercu chrystusowym, jest na tyle silna by ujrzec go w swietle, bo wszystko co postrzegane jest z serca chrytusowego swiatłem, takim sie staje, a wszystko na co spojrzycie swoją powieszchownoscią cieniem wam sie objawi.
Dominik Jan: Przesłanie Serca Chrystusowego
Przesłanie Serca strona 2 z 2
Gdy patrzysz przez pryzmat małego Ja zawsze bedziesz myslał ze musisz po wiecznosc cos naprawiac, GDY wejrzysz na ,,wady,, swym JESTEM uswiadomisz sobie ze nie ma zadnych wad uswiadomisz sobie ze wszystko odgrywane jest w wielkiej miłosci, swietle, ze kazdy juz odgrywa sie we własnej indywidualnej doskonałosci gdy spojrzysz na to własnie sercem, nagle wszystko sie uspokoi, co do tej pory cie niepokoiło, w sobie, ludziach, zdarzeniach, itd
Nawracajcie sie czyli bądzie uwazni z wnetrza,a wtedy wszystko sie rozjasni poprzez swiatło erca chrystusowego Nauki Jezusa nie są w sposob czysty zachowane, tylko kierując sie swym sercem rzozumie sie ich głebie, i bedzie sie potrafiło oddzielic ziarno od plew nie naprawisz swych Wad, jak bedziesz je postrzegał z perspektywy małej osobowosci, bo w niej nie ma tej miłosci, mała osobowosc jest jak dziecko pozostawione gdzies w lesie bez rodzicow
Z perspektywy duzej osobowosci, wszystko juz jest ukochane, ta miłosc jest tak wielka, ze w ,,wadach,, widzi zalety
Gdy powolisz miłosci płynąc, przez twoją istote, i nie bedziesz jej blokował myslami typu, nie jestem godzien, bo uwazam ze np mam wady, to ona wszystko rozjasni, napłynie swiadomosc ducha, ktory jest zawsze w miłosci tylko tyle i az tyle trzeba