Jak mija niedziela? :)
lista tematów
Same śliczne dziewczyny ;) strona 2 z 2
No widzisz a pracownicy galerii mają go najmniej w niedzielę. Bilans wychodzi na zero.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
I tu jest problem. Bo jedni mają czas tylko w niedzielę na zakupy a drudzy chcieliby spędzić w domu ten czas. Myślę, że powinna być jeszcze jedna opcja - powinny sklepy markety itp. zatrudnić kogoś tylko w niedzielę. Może jakiś studentów itp.
Nie intresuje mnie polityka, ale mój sąsiad jest zwolennikiem i sympatykiem obecnej władzy. Popiera rząd jak tylko się da i zastanawia mnie dlaczego robi zakupy w niedzielę tak jak ja czy moja rodzina?
Czy Ci co protestują i chcą wstrzymać handel w niedzielę nie widzą że kupowanie paliwa to też handel? Może powinni zamknąć stacje paliw w niedzielę.
Konto usunięte: Myślę, że powinna być jeszcze jedna opcja - powinny sklepy markety itp. zatrudnić kogoś tylko w niedzielę. Może jakiś studentów itp.
Opcja taka jest tylko że nie jest obowiązkowa i dlatego pracodawcy z niej nie korzystają prawie wogóle. Wolą doić pracowników z czasu.
Uwierz że są tacy pracodawcy co są zdziwieni że trzeba płacić za nadgodziny, premie czy należne za prace w dni wolne (święta). Nawet się spotkałem z takim który proponował pracę za damo niby na próbę ale poniżej kwalifikacji.
Dlatego jestem za zamknięciem sklepów w niedzielę choć za tą władzą nie zagłosuje. Samych galerii czy zakupów nie lubię więc nie chodzę dla przyjemności tylko dla nabycia towarów.
Chlebek można kupić dzień wcześniej a piwo na stacji benzynowej i nikt z głodu nie umrze. Stacje benzynowe to są strategiczne punkty tankują na nich także karetki dlatego nie wyobrażam sobie ich zamknięcia całkowicie.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!