Ludzie nie doceniają życia, tak naprawdę mogą wszystko. Wszystko co piękne jest za darmo: lasy, jeziora, morze. Piękne wschody i zachody słońca, można naprawdę żyć skromnie i przy odrobinie wysiłku się tym cieszyć. :D
Można studiować za darmo, być kreatorem własnego losu, robić to co się kocha. Z Bożą wolą wszystko jest możliwe. Ja bym chciał po raz ostatni zobaczyć morze. Mam miłe wspomnienia z tym związane, teraz jest chyba pora sztormów.
przemyślenia strona 1 z 3
Można mieć wspaniałych przyjaciół, którzy inspirują. No tylko na rodzinę nie mamy wpływu, ja miałem wszystko i mowa tutaj o ludziach. Fajny dom, rodziców i siostry. Wiem, że inni mogli by marzyć o takim domu. Naprawdę patrząc na miłość rodziców, można by było wiele się nauczyć, a ja przez głupi grzech zostałem ukarany.
A to lękami, a przede wszystkim wstydem. Wstyd mi za to, bo tak łatwo było porzucić grzech przy odrobinie woli. I po prostu być szczęśliwym.
Taki który zabija miłość. Wszystko co było rozumiane na opak.
Zastanawia mnie jak upada wola człowieka, ja szedłem z otwartą przyłbicą. A wstyd rósł. Ale jeden grzech prowadził do wszystkich innych, zabijał duszę. To był jeden grzech, z którym nie walczyłem. Zostały mi odebrane wszystkie cnoty.
Czystość w tym rozumieniu jest bardzo ważna. Każdy grzech rozwija inne, niszczy duchowość człowieka, upadla, powoduje że stajemy sie zwierzetami. :D Może i jestem trollem, bo trudno już nazwać mnie człowiekiem.
To nie sa tabletki ktore uzalezniaja, ale powoduja tycie, np chociaz ja wage utrzymuje.
Czlowiek bez wiary jest glupcem.