Ludzie nie doceniają życia, tak naprawdę mogą wszystko. Wszystko co piękne jest za darmo: lasy, jeziora, morze. Piękne wschody i zachody słońca, można naprawdę żyć skromnie i przy odrobinie wysiłku się tym cieszyć. :D
Można studiować za darmo, być kreatorem własnego losu, robić to co się kocha. Z Bożą wolą wszystko jest możliwe. Ja bym chciał po raz ostatni zobaczyć morze. Mam miłe wspomnienia z tym związane, teraz jest chyba pora sztormów.
przemyślenia strona 1 z 3
Można mieć wspaniałych przyjaciół, którzy inspirują. No tylko na rodzinę nie mamy wpływu, ja miałem wszystko i mowa tutaj o ludziach. Fajny dom, rodziców i siostry. Wiem, że inni mogli by marzyć o takim domu. Naprawdę patrząc na miłość rodziców, można by było wiele się nauczyć, a ja przez głupi grzech zostałem ukarany.
A to lękami, a przede wszystkim wstydem. Wstyd mi za to, bo tak łatwo było porzucić grzech przy odrobinie woli. I po prostu być szczęśliwym.
Taki który zabija miłość. Wszystko co było rozumiane na opak.
Zastanawia mnie jak upada wola człowieka, ja szedłem z otwartą przyłbicą. A wstyd rósł. Ale jeden grzech prowadził do wszystkich innych, zabijał duszę. To był jeden grzech, z którym nie walczyłem. Zostały mi odebrane wszystkie cnoty.
Czystość w tym rozumieniu jest bardzo ważna. Każdy grzech rozwija inne, niszczy duchowość człowieka, upadla, powoduje że stajemy sie zwierzetami. :D Może i jestem trollem, bo trudno już nazwać mnie człowiekiem.
Czy to prawda że wiara jest dla ludzi bez własnego rozumu ?
Daj głupiemu tysiąc rozumów, a on będzie wolał swój własny.
To nie sa tabletki ktore uzalezniaja, ale powoduja tycie, np chociaz ja wage utrzymuje.
Czlowiek bez wiary jest glupcem.
Dziwne, że żaden szanowany uczony nie podważył Biblii. Przecież to jest najpopularniejsza książka na świecie.