Witam hce poruszyc temat reanimacji w szkolavh tskduzo mlodziezy przewaznie dziewczyn nie potrafia ztobic
Reanimacja
Tydzień temu miałem wypadek (ludzik wjechał mi czołowo w auto), ofiar nie było (poza autem). Okazało się, że telefon zostawiłem w firmie. Ciekawe jak w takiej sytuacji miała by mi pomóc pani z infolinii (gdyby np. ktoś został poszkodowany i trzeba by go reanimować)... Chociaż jakieś podstawy warto by znać.
Ja bym się za to bał oferować naukę pierwszej pomocy w stylu usta usta na zasadzie oferty w gazecie. Przyjdzie mi jakiś potworek (równie atrakcyjny co ja) lub poczwarka która jeszcze długo nie będzie motylem (prokurator wskazany) i później stracę apetyt na resztę tygodnia.
Dostrzegam drobny problem z zapisem słów w języku Polskim. Polecam instalację przeglądarki sprawdzającej pisownię np. Firefox.
nie znany zbytnio, ale zawsze zapodaje taki sam temat, raczej to jego fetysz, chciałby żeby reanimowała go kobieta, taka fantazja.
Inny nick ma chyba, ale poznaje po fotce i temacie, bywał tu kilka razy może z rok albo 2 lata temu.
No powiedz nam kolego, czemu tak często wracasz do tego tematu?
ludzie w dzisiejszych czasach nie chcą pomagać przy atakach epilepsji na przystanku autobusowym czy omdleniach a gdzie tam do ciężkich przypadków/wypadków gdzie trzeba wykonań reanimację.
Widzę coś mnie ominęło. Obrzydliwe. :D
O kurcze, Kasia. :D
moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM
Zgodnie z art. 162 § 1 k.k., kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Zlamiesz zebra nie zostaniesz ukarany wlasnie. Zostaniesz ukarany za ozieblosc spoleczna i brak jakiejkolwiek empatii i podjecia dzialan ratunkowych Femek. Z tym HIV i watrobowymi fakt trza uwazac.