Witam,od paru dni natrafiłem na ciekawy materiał ,w którym są hipotezy, iż amerykanie nigdy nie polecieli na księżyc,i tak w sumie mnie to zainspirowało jak i zaciekawiło bo przecież od ostatniego lądowanie na księżycu minęło sporo lat i myślę że do dziś wiele krajów na taką misje na pewno by się skusiło ,jednak cisza,co o tym myślicie ?
Loty w kosmos misje apollo to ściema?
Myślę, że nigdy nie dojdziemy do prawdy. Dezinformacja jest na tak zaawansowanym poziomie, że nie wiadomo czy prawda to przypadkiem nie fałsz i analogicznie. Jeśli dopiero raczkujesz w tego typu "teoriach", to zapewniam Cię, że z czasem sam sobie uzmysłowisz, że Ci co chwalą się dokonaniami i ci co je podważają mają jeden cel ..DEZINFORMACJA. A przy okazji jakieś bardziej lub mniej wynierne korzyści :)
Ja osobiście nie wierzę w lądowanie na księżycu sprzętem o mocy obliczeniowej niższej niż dzisiejsze pralki.
Oglądałeś transmisję z ostatnich testów rakiet nośnych SpaceX'u?
Bracia Wright pierwszy raz wznieśli się w powietrze w 1903 roku . A Apollo 6 w 1964 poleciał na księżyc . Czy to możliwe aby technologia tak się rozwinęła przez 61 lat .
Aż mi sie płakać chce kiedy czytam tego typu komentarze... misje Apollo jest jednym z najlepiej udokumentowanych osiągnięć współczesnej inżynierii :) zresztą polecam poszukać oficjalnych pism, raportów, prac naukowych nt. Tego przedsięwzięcia... ale czego ja wymagam skoro pewnie 3/4 użytkowników tego portalu ma problemy z podstawową interpretacją języka angielskiego :)
POZDRAIWAM I POZDRO DLA KUMATYCH :D
W takim razie dziwne jest to, że mimo tak obszernej i PEWNEJ dokumentacji, znalazła się rzesza fanatyków, która podważa dowód za dowodem ;)
9/11 () również jest jednym z najlepiej udokumentowanych wydarzeń, które wstrząsnęły światem. Ba, na podstawie tych raportów z dochodzeń, świat muslimski został totalnie zdestabilizowany. A mimo to, nie brakuje ludzi, którzy krok po kroku demaskują fałsz zawarty w dokumentacji i oficjalnych raportach spisanych po ANGIELSKU ;P
Pewnym możesz być tylko tego, że kiedyś umrzesz, niczego więcej na 100% pewnym nie będziesz.
Matematyka jest matką wszystkich nauk - Zacznijmy od tego że dokumentacja wydarzeń 9/11 została utrwalona w formie wizualnej a nie matematycznej.. w WTC nie znajdziemy pomiarów z żadnych urządzeń pomiarowych np żyroskopów.. czy żyrokompasów jak kto woli :P a przeszukując parametry lotów urządzeń kosmicznych wysłanych przez człowieka znajdziesz ich od zaje**nia bierzesz tylko karteczkę i bez problemu możesz sobie wyliczyć że wysłanie lądownika nie jest problem z komputerem o mocy obliczeniowej mniejszej niż "pralka" przecież komputer dostaje informacje x/y/z którą musi porównać z parametrami lotu z bazy danych. To jest przecież tylko kilka operacji na sekundę :)
Spróbuj może kiedyś w ramach rozwoju zainteresowań zaprogramować sobie samolocik a zobaczysz że kod będzie się składał z kilku linii :) Pamiętaj że to był - Wyścig kosmiczny więc wtedy nie zwracali jakoś specjalnie uwagi na bezpieczeństwo.. wszystko było robione "na zaraz" więc i kod nie był idealny.