Dzien dobry' sam wychowuje Syna trzech miesięcy niestety partnerka zostawiła mi dziecka i wolała imprezy i życia bez obowiązek zabrała mi wszystkie dokumenty dziecka wszystko i nie chce mi oddać a ja nie wiem co mam zrobić proszę jeśli Ktoś z Państwa ma jakiś pomysł to proszę o kontakt Pozdrawiam
Facet wychowuje dziecka trzech miesięcy strona 1 z 2
Poproś o odpisy. Jeżeli w USC jesteś podany jako biologiczny ojciec, nie powinieneś mieć z tym żadnego problemu. Powiedz że uległy zagubieniu, zniszczeniu, zalaniu, pies ci zeżarł i potrzebujesz odpis. Nie musisz urzędasom opowiadać historii swojego życia i tłumaczyć się po co i do czego. Potrzebujesz i tyle
Chyba tylko w celu informacji z możliwością zablokowania wypłat przeróżnych zasiłków które się po urodzeniu dziecka, a na to dziecko należą. Jednak myślę, że to "musztarda po obiedzie" i mamusia była cwańsza i sprytniejsza i po to były jej potrzebne dokumenty dziecka
Jeżeli zaś matka, w szpitalu, w rubryce- ojciec- podała NN i tylko zostawiła mu dziecko pod drzwiami, a sama poszła w "długą" to będzie musiał przejść całą procedurę sądową. Od badań genetycznych po uznanie go sądownie ojcem/prawnym opiekunem dziecka i właściwie pole do popisu ma niewielkie
Urzekła mnie twoja historia... poszukaj nowej mamy dla bobasa kobiety kochają dzieci na pewno kogoś znajdziesz.
Myślę, że on nic nie wybrał i był to czysty przypadek. Tak czasami zachowują się "matki", kiedy ojciec nie godzi się na zabicie swojego dziecka poprzez aborcję. W ten sposób chcą się na nim zemścić. Chciał mieć dziecko, więc ma, ale nie ma do niego żadnych praw i na dobrą sprawę, bez obecności matki w miejscu przebywania dziecka, w każdej chwili mogą mu je zabrać. Wszystko zalezy od informacji podanych przez matkę w szpitalu i USC, bo szpital automatycznie wysyła tam informacje o urodzeniu się nowego obywatela tego świata. Jednak my, możemy tylko gdybać, bo za mało o tej sprawie wiemy. Wiemy tylko tyle, że dziecko bez dokumentów od 3 miesięcy przebywa u potencjalnego ojca. Na dobrą sprawę w takich jak opisane przez ciebie przypadki, nie ma nawet pewności, że to on jest ojcem.
W takim przypadku, na pewno mu nie zaszkodzi
O ile w przypadku matki dziecka idzie informacja, że w dniu takim i takim, w szpitalu takim i takim przyszło na świat dziecko kobiety o imieniu, nazwisku takim i takim, to w przypadku ojca, sprawa wcale aż taka oczywista nie jest. Matka bez urzędowego potwierdzenia w postaci wpisu w akcie urodzenia może narobić mu naprawdę poważnych problemów. Łącznie, z oskarżeniem go o kidnaping