Gdzie lubicie spacerować po lesie i co napotykacie ciekawego ja ostatnio znalazłam dużo grzybów maślaki podgrzybki kozaki a wy ?
grzyby strona 1 z 3
A ja sporo "grzybiarek" przy krajowej 50'tce Kołbiel-Mińsk. Przy wojewódzkiej 631 na Nieporęt również. Chyba duży wysyp grzybów mamy .
Ja się zupełnie nie znam na grzybach, do tego stopnia, że jak kiedyś pojechałam z przyjaciółmi do lasu, to z entuzjazmem wskazywałam palcem na wiele rzeczy rosnących w ściółce z pytaniem, czy to grzyb.
mam jedną polankę co jest tam wysyp Sów ;) Aż tyle ich, że w zeszłym roku rozdawałem znajomym, bo miałem 34szt (lub 37 tera nie pamiętam) ;) No i oczywiście głównie czarne łepki i maślaki po których zbieraniu boli mnie zawsze krzyż, bo chodzę za mini po zagajnikach :D
3 lata temu dużo grzybów zebrałem, głównie maślaki, zdarzały się kurki i sowy. Teraz straciłem ochotę na spacery po lesie, zresztą chyba za wcześnie na grzyby, we wrześniu jak przyjdą deszcze będzie ich chyba więcej.
@irbit
To pomoc drogowa byla
To straszną tam mają konkurencję, bo prawie każda dróżka w las jest obstawiona przez taką pomoc drogową. Nic tylko czekać na "awarię" w podróży ;P
@Jozef84
Aaa Kania! Nigdy nie spotkałem się z taką nazwą tego zacnego grzyba.
Dziękuję za informację.
Tam gdzie moje ścieżki prowadzą
Ehh sosik ze świeżych kurek
Znalazłam kilka jelonków, które kilka dni temu przyszły na świat. Aż chce się takie głaskać ale nie wolno Raz znalazłam młodego koziołka który złapał się w sidło. Bardzo przykry widok. Biedaczek ledwo łapał oddech. Znalazłam jeszcze masę śmieci, i inne cuda cywilizacji