Prawda -1, Fałsz - 0
lista tematów
Wszyscy kłamią? strona 2 z 2
Staram się być szczery i patrzyć sercem ale już mnie to irytuje. Muszę komuś zaufać bo zwariuje kompletnie.
gdy mówię proszę, dziękuję, przepraszam to w 89% jest to prawdą, a tak o innych tego samego zdania powiedzieć nie mogę.
Nie o to chodzi, czasem ktoś wymaga odemnie, żebym powiedział przepraszam. Wtedy mówie to co oczekuje ale tego kompletnie nie czuje. Gdy czuje poczucie winy i żal, to przepraszam jest prawdziwe.
Dziekuje, tu mówie prawdę, tylko czasem pojawia się automatyzm. Czasem dziękuje nawet za sprawy/rzeczy za które powinienem się gniewać ale nie lubię kłótni i nie umiem walczyć o swoje, więc słowo dziękuję=odpuszczam.
Jozef84: Nie o to chodzi, czasem ktoś wymaga odemnie, żebym powiedział przepraszam. Wtedy mówie to co oczekuje ale tego kompletnie nie czuje. Gdy czuje poczucie winy i żal, to przepraszam jest prawdziwe.
Jakoś nigdy nie było takiej sytuacji, by ktoś zmusił mnie do powiedzenia czegoś, czego nie czuję :) Mówię jak jest :)
Jozef84: Dziekuje, tu mówie prawdę, tylko czasem pojawia się automatyzm. Czasem dziękuje nawet za sprawy/rzeczy za które powinienem się gniewać ale nie lubię kłótni i nie umiem walczyć o swoje, więc słowo dziękuję=odpuszczam.
Wyobraź sobie, że gro osób jest tutaj na tyle inteligentnych, że pewne określenia i zachowania potrafi wywnioskować z kontekstu rozmowy/dyskusji :)