Klaps dla dziecka może spowodować zerwanie połączeń nerwowych które są cieńsze od włosa w konsekwencji tego może dojść u dziecka do częściowego niedowładu kończyn lub paraliżu od pasa w dół. Klapsy u dzieci powodują też zmiany nowotworowe np zwłuknienia o charakterze nowotworowym. Kto z samotnych rodziców uważa że klapsy są potrzebne w wychowaniu?
Kto z samotnych rodziców uważa że klapsy dla dzieci są dobre? strona 2 z 3
- Policja nie pozwoliła nam z nią porozmawiać. Zabrali, skuli. Chyba nie zabiła, nie? Trzy, cztery razy uderzyła. Tamta gorzej kopała, to widać na filmiku - powiedział ojciec jednej z dziewcząt, która pobiła 14-latkę z Gdańska.
"Mądry" tatuś a jaki "troskliwy" ciekawe co czuje ojciec tej skatowanej nastolatki? Wg Cie tak należy wychowywać? Przecież jeszcze nie zabiła.... no jeszcze nie, ale następnym razem zabierze dziecko innemu ojcu. Jak myślisz czego w tym domu zbrakło? Czego zbrakło nastolatkom które ten film kręciły i dopingowały nastoletnie przestępczynie? Z dupa by się nie poznala po powrocie do domu i ujawnieniu takiego czegoś. Tyle w temacie
zabrakło miłości i szacunku do rodziców, to co powie "mądry" rodzic powinno stanowić świetość ale to utopia.
Mnie Mama goniła laczkiem, tak że nabrałem szacunku i nawet jak byłem dorosły i silniejszy to ciągle się bałem podpaść rodzicielce.
Czasami dziecko nie rozumie kary cielsnej, powinno wpierw się mu tłumaczyć w czym popełnia błąd. Im młodsze, tym z większą cierpliwością i miłością. Zresztą ja nie mam dzieci, więc skąd mam wiedzieć jak to wygląda w praktyce? Ja się laczka Mamy bałem. :)
Dziecko stara się manipulować tobą od najmłodszych lat. A to płaczem, a to drobnymi kłamstewkami, a to dobrocią. Nie mówię o biciu bez opamiętania i karania dla samego karania, ale dziecko musi znać swoje miejsce. Myślę, że w tym domu był nadmiar troski i miłości, wręcz egoizmu do własnego dziecka, ale zabrakło nauki szacunku do innych. Czasami rodzice wiedzą, że ich dzieci robią żle a oczy by ci wydrapali, bo ich dziecko? Niemożliwe. Jak ich ich własne dzieci zaczynają lać, okradać, mordować, wtedy otwierają się im dopiero oczy. Wcześniej nie widzą, albo widzieć nie chcą. Ot taka nabyta ślepota
jest coś takiego jak kara kiedyś był to kąt, teraz jest to brak telefonu lub laptopa bez podważania autorytetu drugiego rodzica jakoś działa bez bicia
Masz racje, to czasami dla nich "najboleśniejsza" kara. Ja tam pamiętam jeszcze czasy, kiedy nauczyciele lali za złe zachowanie, albo brak zadania :) Pamiętam swoją nauczycielkę fizyki. Raz zapomniałam zadania, tylko 1x a u nie karą było 2 albo 5. Dwa do dziennika, albo 5x linijką po łapie. Szkoda mi było zepsuć oceny, bo końcowa wychodziła mi 5 wiec wybrałam 5 x linijką. Masakra, nigdy więcej o zadaniu z fizyki nie zapomniałam :)
co do nowotworów u dzieci . jesli chodzi o nerwiakowłukniaki w Polsce nie ma statystyk tak jak i świadomości wielu osobom brakuje pewnej. Za granicą prowadzone sa statystyki ile tego typu zmian nowotworowych powstaje w wyniku stosowania przemocy w obec małoletnich. dzieci są bezbronne bite od okresu niemowlecego czasami. Uważam że tego typu działania szkdzą psychice dzieci jak i zdrowiu fizycznemu. w pełni zgadzam sie z Jozef84. pozdrawiam
Trzeba było tak od razu pisać, że potrzebujesz tylko potwierdzenia tego, że masz racje :) To ty mi teraz powiedz, co ty robiłeś, wy robiliście ze swoim dzieckiem że do tego rodzaju uszkodzeń doszło, bo teraz to ja jestem w szoku
To nie był klaps, bo żeby doprowadzić dziecko do takiego stanu, to trzeba było się o to baardzo"postarać". ja pitolę, zamknąć was oboje
Przepraszam qur, że pytam, ale gdzie ty posrany tatusiu byłeś jak twoj babiszon katował dziecko? Na wakacjach? nie widziałeś co się z nim dzieje? Jesteś współodpowiedzialny za to w takim samym stopniu jak ona. jak wiedziałeś że masz pod dachem wariatkę, to trzeba było zamknąć ją u czubków, albo siedzieć w domu na 4 literach i pilnować dziecka a nie latać z dupą po Europie
ehheh nie wdze powodów odpowiadać na bzdóry. Pozdrawiam wszystkich bezwzględu na status społeczny czy poglądy.
Po 1 bzdUry, a nie "bzdÓry"
po 2 to nie ja mam dziecko z kręgosłupem uszkodzonym w wyniku bicia, tylko ty
Jak wg ciebie to sa bzdury, to "pogratulować" ci odwagi bo wg wspomnianej prze ciebie ustawy, dziecko powinno trafić do domu dziecka a wy do pudła. No i jak tacy piszący piszą "óstawy" to pogratulować opiniotwórców
słuchaj tepa stara babo nie ja tutaj twierdziłem zeby sciera i pas dla dziecka to dobre wychowanie aty i nie wciskaj mi kitu ze mam isc do pierdla to jest forum jak nie umiesz 40letnia babo myslec to sie nie nauczysz jak nie wiesz i nie znasz co to poste[owanie karne to sie nie wypowiadaj i nie oskarzaj bo oskarzając mnie to jest ppo prostu pomówienie z twojej strony a coś takiego jest scigane z wnisku cywilnego. ja tylko zamiesciłem tu pytanie chciałem zobaczyc mentalność niektórych bo w polsce jest tak ze jak psa biją na ulicy to pełno osób rauguje a z ludzmi to juz w tym kraju inaczej