mam w dupie Wasze nicki, chce prawdziwego Szatana. Zabawne jak twierdził jak ludzie mogli zgrzeszyć, żeby zrozumieli swój błąd, oczywscie wmanewwrując ich w głupawych. A ciekawi mnie jaki debil wśród aniołow musiał być sam szatan, tutaj postujemy Jego Pana psychoanalizę:)
Manifest strona 1 z 2
dla mnie Szatan, to nieudacznik :) znał miłość Boską, a zakradła w nim grzech, każdy grzech jest niewybaczalny. Nigdy go nie wybiele bo to nie udacznik
Grzech niewybaczalny? A przeciez grzech zostal odpuszczony na krzyzu wiszacemu lotrowi ktory szczerze zalowal ponoc... I ogolnie nasza religia kaze wybaczac, chociaz mi to przychodzi z wielkim trudem i gdy ktos zrobi mi cos zlego to nie chce mu przebaczac tego i odpuszczac.
Nie ogarniam chyba twojego myslenia i z tego co widze nie jestem sam.
Widze jednak ze temat w bardzo pokretny sposob odnosi sie do religii boga i szatana...
Wedlug ciebie szatan to dupek bo blablabla bo sie sprzeciwil bogu i tak dalej.
Jak okreslisz jednak boga ktory za grzechy zesle cie do piekla zebys cierpial katusze przez wiecznosc ale cie kocha?
Jak okreslisz wasz wielce czczony byt ktory posyla noworodki do piekla przez grzech pierworodny?
I jako wisienka na torcie jak oceniasz boga ktory zsyla smiertelne choroby na male dzieci zeby umieraly latami w cierpieniach?
Pomijam fakt ze chcesz rozmawiac o religii a jak widac malo o niej wiesz poniewaz religia chrzescijanska to kopia innych religii i nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia chyba ze wierzysz w takiego samego proroka co kilka tysiecy lat o roznych imionach przezywajacego identycznie to samo i ginac w ten sam sposob zostaje wziety do nieba po tym samym czasie od smierci.
They will all die...
Cześć:) najgorsze że ja przeżywam piekło na ziemi :(
Oglądałem na utrzymanie kabaret Darwina, polecam tam Ci grzesznicy odbywają psychoanalize a ja się pytam kto się diabłem zajmie?
Po pierwsze nie jestem Bogiem, fajnie , że stawiasz pytania ale pamiętaj za zło odpowiada Szatan. Ja widzę radość wśród chrześcijan
Dobra stary nie mam pojecia co cpiesz ale jest to dla ciebie stanowczo za mocne
They will all die...
co do 1 to Bóg kocha każdego sprawiedliwego a nie szatańskie kmioty, szatańskie kmioty do piekła ;] co do 1 dalej to kara nie jest przez całą wieczność jak sobie wyobrażacie przez właśnie szatany co pier... bzdury na Boga, tylko ogień piekielny po jakimś czasie wygasa; wygasa gdy kara za zbrodnie się skończy, a następnie jako, że jesteś wrogiem Boga żyjesz w świecie bez Boga.
co do 2
Za noworodek odpowiada twoj wielce czcony rodzic co go morduje i za niego odpowiada i skoro pier... reguły to jego sprawa a reguły są takie, że takiemu małemu dziecku wystarczyłyby 2 dobre czyny aby trafił do Nieba ale rodzice nie dają mu szansy; i od Boga to już się odpier...cie bo rodzice winni a nie Bóg; reguły są po to aby się stosować.
co do 3
Bóg nie zesłał ani 1 śmiertelnej choroby, wszystkie pochodzą od szatana, np. rak - szatany robią tak że odmładzają i postarzają komórki i tak wkółko i potem jest rak, i obarczasz winą Boga za zło które wyrządzały demony więc się goń!
Co do ostatniego
Co ty tam wiesz o chrześcijaństwie... Chrześcijaństwo to religia zesłana przez Dobrych Bogów z mocą wszechstwórcą; jednak wiadomo o świętym Yahwe i jego synu Jezusie i jak się doszukiwać to o innych synach. ;]
Carpe Diem, Memento Mori, Wisdom