Memory
Memory
  16 marca 2017 (pierwszy post)
Hm, nigdy nie spowiadalam sie z mojego obzarstwa odkad jestem gruba a przeciez to jeden z 7 grzechow glownych. Z lenistwa tez nie... Zastanawia mnie czemu obzeranie sie jest grzechem, Bog szydzil z grubych? No ja wiem ze tam gdzies dzieci w Afryce gloduja a ja sb jem pizze z kurczakiem, chipsy, slodycze czy schab i to przejadajac sie czesto ale chyba i tak tej wioski bym tym nie wykarmila d83dde12
LockOn
LockOn
  16 marca 2017
Kto jest bez grzech niech pierwszy żuci kamień .
Eldim
Eldim
  16 marca 2017
Bóg Cię kocha. Obżerając się krzywdzisz siebie samą. Idąc tym logicznym ciągiem krzywdzisz kogoś, kogo Bóg kocha. Grzech.
Memory
Memory
  16 marca 2017
https://youtu.be/6A0dUDUnhpw tralalala
Memory
Memory
  16 marca 2017
Eldim hm moze i tak, nigdy na to tak nie patrzylam :(
Eldim
Eldim
  16 marca 2017
Chciałem jednocześnie zaznaczyć, że logiczna interpretacja czegokolwiek w przypadku sfery teologicznej nie jest pożądana :D
Koniec końców wszystkie treści religijne i tak uważam za wymysł człowieka i hołduję przysłowiu "hulaj dusza, piekła nie ma". Także Beato, smacznego! d83dde04 (przepraszam Jozek)
JozekZpolska
JozekZpolska
  16 marca 2017
Spoko Eldim. :)
Ja jem jeden posiłek dziennie i do oporu piję wodę jak słoń. :) Picie w dużych ilościach, sądzę, że jest to nawet i 10 litrów dziennie, też jest nieumiarkowaniem w piciu i jedzeniu?
Ogólnie samokontrola jest potrzebna, kiedyś spotkałem się z opinią, że obżarstwo to takie "zajadanie uczuć". Coś w tym jest, ja np potrafię czasem jeść z nudów, mimo, że nie jestem głodny a potem wyrzuty sumienia albo inny przykład, jak kobiety niby w smutku jedzą czekoladki.
Tylko jedno zauważyłem, jak pochłaniałem duże ilości pokarmu to potem było mi przykro i miałem różne problemy zdrowotne, odkąd jem mało to sprawia mi to większą radość ale o dziwo nie chudnę, dziwne.
Zresztą dekalog to nie jest zbiór zakazów, jakbym tak to wszystko traktował to bym rzucił to w "diabły" ale droga abym był szczęśliwym człowiekiem, nie czuję specjalnie żebym musiał sobie czegoś odmawiać i przez to czuł np. złość, o nie!
Dobra mniejsza o to i tak to wszystko zagmatwałem, Beatka patrz na tych wszystkich biskupów, żyją w przepychu i mają trochę ciałka i oni jakoś się tym nie przejmują, to czemu Ty masz się przejmować.
JozekZpolska
JozekZpolska
  16 marca 2017
Eldim "hulaj dusza, piekła nie ma" i Ty jesteś moderatorem? d83dde09
Przecież moderator musi przestrzegać jakiegoś z góry określonego regulaminu i go egzekwować. Podobnie jest z prawem Bożym, on jest pewnie wypisany w sercu każdego człowieka.
Eldim
Eldim
  16 marca 2017
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Chyba niepotrzebnie bierzesz mnie za skrajnego zawadiakę. Hulaj dusza nie oznacza dla mnie skrupulatnego deptania wszystkich napotkanych reguł. Z resztą już troszkę zdań na tym forum wymieniliśmy i pewne informacje na mój temat jesteś w stanie wywnioskować samodzielnie.
JozekZpolska
JozekZpolska
  16 marca 2017
Wiesz dobrze, że to nie był atak, a jak go tak potraktowałeś to przepraszam.
Teraz zobaczyłem Twoją stopkę "wyświechtana ostoja" d83dde04, moderator-ostoja, kurcze nie brzmi zachęcająco...
Eldim
Eldim
  16 marca 2017
Nie jesteś agresorem i prawdopodobnie już nigdy nim nie będziesz, więc nawet gdybyś napisał zwrot stricte inwektywny w moim kierunku odebrałbym go jako błogosławieństwo d83dde04
Co do mojej stopki, to jest ona takim pomnikiem wymiany zdań z CuteNinja d83dde04
Panthera
Panthera
  16 marca 2017
Moj sposob na chec podjadania - dwie łyżeczki otrąb, popic to woda (tyle ile czuc pragnienie) a potem zaczac przygotowywac posilek. Otręby nasiakna woda, zwieksza swoja objetosc przez co w zoladku bedzie mniej miejsca na normalne żarełko :) i na koniec popic czyms (moze byc nawet sok) :)
Memory
Memory
  18 marca 2017
No te otreby ponoc zdrowe, szczerze to nigdy nie probowalam dobre to w ogole? :/
CuteNinja
CuteNinja
  18 marca 2017
Memory
Memory: dobre to w ogole? :/

Jak trociny. Nie polecam :D
Eldim
Eldim
  18 marca 2017
Po co próbowałaś trocin? :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.