Podsyłajcie tutaj miejsca które odwiedzaliście i waszym zdaniem są idealne na weekendowy wypad bądź dłuższy wypoczynek.
oczywiście mile widziane wasze fotki z tych miejsc .
Wiadomo że za granica to nie na weekend.... ;)
lista tematów
Podróże, te małe i te duże
Jako osoba zakochana w górach ja oczywiście Polecam
miejscowość Zawoja (Babiogórski Park Narodowy)
i oczywiście najwyższy szczyt Beskidu Żywieckiego - Babia Góra lub inaczej Diablak 1725 m n.p.m.
miejsce dobre zarówno na wypad jednodniowy, na weekend jak również na jakiś dłuższy pobyt...
przede wszystkim gwarancja niezapomnianych widoków jak i kontaktu z piękną przyrodą.
Jak ktoś mieszka przy granicy to czesto robi wypad do sąsiada XD Ja mam chorobe lokomocyjną więc za daleko nie wybieram się :/
Konto usunięte: Jak ktoś mieszka przy granicy to czesto robi wypad do sąsiada XD Ja mam chorobe lokomocyjną więc za daleko nie wybieram się :/
Konto usunięte: Podsyłajcie tutaj miejsca które odwiedzaliście i waszym zdaniem są idealne na weekendowy wypad bądź dłuższy wypoczynek.
Trzęsacz, taka tam wioska nad morzem. Fajną atrakcją jest stara kolej wąskotorowa, która ma swoją stację w Trzęsaczu, za jakieś tam grosze można pojeździć nią, w ciągu dnia kursuje na trasie samych nadmorskich miejscowości jak np. Rewal, Niechorze itd. Za dzieciaka dużo nią jeździłam, najwieksza frajdę daje wagon bez dachu! :-) Fajny trip można sobie zrobić plażą z Trzęsacza np do Niechorza, ok 10km o ile dobrze pamiętam. Ostatnio sobie taki zrobiłam, stąd zdjęcia. Na zdjęciach widać ruiny kościoła na klifie, tylko tyle z niego zostało. Ogólnie na plus, że akurat ta miejscowość nie jest tak oblegana jak inne. Nie dziwie sie, bo dziura straszna, ale chodnikiem czy samą plażą można dojść do Rewala (rzut beretem), tam wszystko żyje pełną parą.:-)