Od jakiegoś czasu , a w sumie od 2 lat interesuje się tematem browarnictwa i korzystając z serwisu chciałem poznać piwne gusta fotkowiczów. Na pewno jest tutaj dużo osób które spotkały się z tematem piwa rzemieślniczego i interesuje mnie kształt w jakim rysują się gusta piwne.
Jaki piwko lubicie, jakie najczęściej pijecie? strona 1 z 3
Najbardziej z polskich piw to Fortuna Czarna, lub Miodowa ciemna ;) A normalne, jasne to Żywiec, Harnaś, i teraz EB (ale tylko z troszku soku). Kiedyś piłem tylko i wyłącznie Lecha Mocnego, ale od czasu co go wycofali z produkcji to nie wypiłem ani jednego poznańskiego piwa
A, że sobie jeżdżę po Europie, to mam okazję wypić niezliczoną ilośc piw zagranicznych, to powiem tylko tyle........ Ceńcie co nasze
Z EB to zostało kultowość ,bo w smaku nie różni się zbytnio od Lecha Pils czy Tyskiego, Żywiec jeszcze jeszcze do wypicia natomiast jak będziecie kiedykolwiek w większym markecie np Auchan to polecam Witnica AIPA
Natomiast polecam znaleźć w swoim mieście specjalistyczne sklepy z piwami ,bo tam dobrego piwa na pewno uświadczycie
Jak ktoś kiedyś będzie we Francji to polecam poszukać takiego piwa, ma bardzo specyficzny smak, niby na początku słodkie, ale po chwili przechodzi po języku taka fajna gorycz ;)
Z tego co wiem w Polsce też można dostać nawet go widziałem chyba w Carrefourze więc na pewno nabędę:-)
Nie wszystkie i nie wszędzie ;) niektóre z kufla, niektóre z butelki, ale ciemne i przeważnie jak próbuję jakieś nowe to w pokale wlewamy z kumplem ;)
No i prawidłowo generalnie picie z butelki i tak lepsze niż z p
uszki można powonić wyczuć aromat. Co powiesz na to?
Swoje ew. Raduga, Artezan, Profesja, Wrężel , Pinta, Browar Brodacz, Browar Zamkowy w Cieszynie, Dukla, Dr, Brew.