chomik102
chomik102
  8 lipca 2014 (pierwszy post)

nie wiem jak sie je bób
skóra ma schodzić czy ma nie schodzić?

zjadłem kilka bobów ze stulejką i czuje jakbym miał się zesrać

a wracałem dziś z mamą z miasta
mówiłem, że lubisz ze skóra
mamą mówi, że woli bez
mówię że nie umię ściągnąć skóry i ciężko schodzi dlatego lepiej jest ze skórą
mama mówi, że najpierw trzeba wymoczyć i posmarować jakimś lubrykantem np. masłem to skóra łatwiej zejdzie
każe koniecznie dziś spróbować bez skóry bo jest przyjemniej i wtedy smaczniej smakuje
ustala że dzisiaj mi będzie ściągać skóre
za nami i przed nami idą ludzie
wszyscy się dziwnie patrzą
ale musiała iść wcześniej do pracy i dlatego jem ze skórą
a wy jak wolicie?

Endorfina
Endorfina
  8 lipca 2014

też lubię bób ugotowany i bez skórki.

ToTylkoYo
ToTylkoYo
  9 lipca 2014

Młody bub wystarczy gotować 12-17 minut i można go jeść ze skórką, bo jest miękka i dostarcza najwięcej witamin. A stary niestety trzeba obierać.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.