VeryImportantPer
VeryImportantPer
  30 czerwca 2014 (pierwszy post)

Siema, ;]
500 gr filetów z kurczaka ( kroimy w kostke drobno ) wcześniej posypać kurczaka z każdej strony carry równomiernie i odstawić do lodówki na 30 min tak by aromat współgrał z mięskiem.
4 plastry ananasów lub na "oko" kupuje pokrojone w puszce;] zarzucam ok połowę puszki.
150 ml soku z ananasa
łyżeczka imbiru (startego)
2 łyżeczki miodu
100 ml śmietany 18%
mała cebulka
ząbek czosnku
sól
pieprz
curry
2 łyżki stołowe oleju
A więc delikatnie podsmażamy cebulke na patelni z oliwą (2 łyżek) lub oleju, jak zacznie szklić wrzucamy już wcześniej przygotowanego kurczaka i podsmażamy na złocisty kolor;] następnie delikatnie posypujemy imbirem, wrzucamy drobno pokrojony mały żabek czosnku , kurczaka zalewamy sokiem z ananasa i dodajemy dwie łyżeczki miodu, delikatnie dusimy wszystko razem ( można użyc przypraw według uznania, (sól, piperz) ) naśtępnie gdy sos częściowo odparuje, dodajemy śmietane i wszystko mieszamy aż sos zgęstnieje ;] jeżeli nie dodać można mąki i zagęścić;], ale w tym przypadku wątpie by było za rzadki;], Podajemy z ryżem ryżem.

Przygotowanie ryżu ?;] wiadome?
Zawsze dodaje oleju i soli mały ogień .

Ps. gotowanie makaronu na półtwardo jest o wiele mniej kaloryczny niż przegotowany czas ok 10 min -max 12 min. Zawsze dodaje olej i sól można zabarwić carry.
Życzę smacznego!!!

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.