Jako, ze mamy dzien nalesnika, to i temat o nich tez musi byc :)
Jadacie, lubicie?
Na slodko czy moze np. z bekonem?
Pozdro :D
jadam rzadko, mlodemu czesto na sniadanie robie, bo bardzo lubi... z Nutella oczywiscie :D
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
wlasnie, nie na slodko krokiety uwielbiam
i dawno, dawno temu kiedy jeszcze bylam mala a w Polsce nie bylo czegos takiego jak platy do lasagni, moja mama robila taka lasagnie/ zapiekanke oszukana, zamiast platow lasagnii byly nalesniki przekladane farszem z miesa - pycha.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
nie przypominam sobie, zebym takie jadla. nie robi sie je z jablkami na przyklad? albo jagodami? bo jesli tak... to moze jadlam, ale mowilam na nie: placki z jablkami/ jagodami
Robi się z jabłkami też, wstawiam zdjęcie swoich, które z tydzień temu robiłam?coś koło tego, właśnie z jabłkami i cynamonem, bosz...ale bym dzisiaj takich zjadła :/
Aha, no i racuchy od placków różnią się tym że do racuchów dodaje się drożdże a do placków nie. Te moje to placki, te powyżej mimo że pisze racuchy to też wyglądają na placki bo nie są pulchne, mizernie wyglądają jak na racuchy, to już u moich ciasto pięknie rosło na patelni ;D