BoBudowniczYPL
BoBudowniczYPL
  23 stycznia 2013 (pierwszy post)

Świetny przepis, sprawdzony polecam...
Wszystko skomponowane Samemu. Gwarantuję udany Obiad :D

Składniki potrzebne do wykonania potrawy ( 6 porcji):
-3 Podudzia Indyka
- Warzywa 400g
Brukselki 400g
Fasolki szparagowej 300g
Cebuli 500g Ziemniaków
-Rama Cremefine 24%
-Demi Glace KNORR
-Primbera KNORR (czosnkowa)
-Włoszczyzna 1marchewka, 1seler(mały),1/4 pora
-Pieczarki 400g
-Masło
-Bułka tarta
-Sos czosnkowy
-Olej
-Mąka
-Przyprawy sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do kurczaka, kurkuma, Vegeta, przyprawa do ziemniaków,majeranek

Przepis(sposób przygotowania) :

Jak przygotować Udka:
Potrzebne produkty; -Udka x3, włoszczyzna, olej, kurkuma, papryka ostra, przyprawa do kurczaka.
Przygotowanie; -przekroić udka wzdłuż kości -nastawić wywar z włoszczyzną, zaczekać aż się zagotuję. Wrzucić rozkrojone udka do wywaru gotować, aż będą miękkie. Ugotowane udka wyjąć i z panierować w bułce z przyprawami polać olejem, z panierowane udka zapiec w piekarniku do 20 minut.

Jak przygotować warzywa:
Potrzebne produkty; -Brukselka, fasolka, cebula100g, masło, bułka tarta
Przygotowanie; -Nastawić wodę na Brukselkę i Fasolkę. Gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, gotową brukselkę i fasolkę rzucić na patelnie i pod smażyć. Dodać bułki tartej dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na patelni grillowej.

Jak przygotować sos:
Potrzebne produkty; -Sos demi galace KNORR, pieczarki, cebula200g, masło, rama cremefine 24%, mąka, olej, sól pieprz, vegeta.
Przygotowanie;
-Przygotować sos Demi Glace. Pokroić cebulę w piórka i pod smażyć na złocisty kolor. Pokroić i udusić pieczarki zostawić na wolnym ogniu aby wyparowała woda. Do pieczarek dodać masła i jeszcze raz na wolnym ogniu pod smażyć i dodać do sosu Demi Glace wraz z cebulą. Dodać niewiele wywaru. Wszystko wymieszać i dodać mąkę aby zagęścić. Dodać Rame cremefine i lekko rozrzedzić. Doprawić solą, pieprzem i Vegetą.

Jak przygotować ziemniaki:
Potrzebne produkty; -Ziemniaki, primbera knorr czosnkowa, sos czosnkowy, olej, przyprawa do ziemniaków, vegeta, majeranek.
Przygotowanie;
-Umyć ziemniaki w łupinie, a następnie ugotować. Chłodne ziemniaki pokroić w ćwiartki i polać przyprawą(przyprawa do ziemniaków, vegetą i majerankiem, wymieszane z olejem). Później zapiec w piecu na złocisty kolor. Primbere czosnkową rozrobić z sosem czosnkowym i polać nią gotowe ziemniaki.

Jak czegoś nie wiecie piszcie, a odpowiem :)
Od razu mówię "Primbera" to po prostu zmielony czosnek :))

pijana
pijana
  23 stycznia 2013

Jest specjalny wątek z przepisami, no ale przecież Twój jest tak cudowny, że musiał być osobno... :zonk:

BoBudowniczYPL
BoBudowniczYPL
  23 stycznia 2013

och bardzo przepraszam... :D
Przeniosę ^^

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.